Poze în Retezat cu Nippon M, „adevărata Poli” şi maratonişti

Masivul Retezat a fost zilele trecute foarte bună gazdă pentru amatori de sport provenind din 3 discipline distincte. Astfel, clubul „Nippon M” Karate Timişoara şi-a ales ca bază a stagiului de pregătire localitatea Râu de Mori, tot acolo unde sîmbătă s-a derulat cu succes cea de-a doua ediţie a Retezat Maraton, întrecere de alergare montană pe traseele parcului naţional constînd în două probe diferite, ozonificarea departe de canicula pustei fiind preferată în zonă şi de juniori mai mici ai defunctei Poli, deplasaţi în cantonament exclusiv pe banii părinţilor. Mai jos, un scurt fotoreportaj…

Într-o foarte bună şi riguroasă dar totodată delectantă organizare, „Nippon M” Karate Timişoara şi-a derulat un nou stagiu de pregătire montană, în care practicanţii de arte marţiale au îmbinat utilul, şi anume antrenamentele demarate cu înviorarea de la 8,30, cu plăcutul, membrii clubului reunindu-se în jurul focului de tabără spre finalul perioadei de şedere la altitudine.

Rămaşi în suspensie după potopul cu care a fost măturat F.C. Timişoara, juniorii alb-violeţi n-au predat însă armele şi, la iniţiativa părinţilor, care au suportat exclusiv cheltuielile, au efectuat un benefic stagiu de pregătire montană, tot la Rîuşor, în Retezat. Viaţa merge înainte iar generaţiilor 2001-2002 li s-a oferit un necesar cantonament, cu speranţa ivirii unor zile mai bune. La întrebarea „care Poli sunteţi voi?”, răspunsul antrenorului Ovidiu Preda a fost „adevărata Poli”. Reprezentanţii valului de mîine, ai Centrului de copii şi juniori. Copii şi părinţi deopotrivă nu vor să renunţe la fotbal cu una cu două, chiar dacă impasul financiar şi incertitudinea sunt mari. Părinţii au venit şi ei să asiste la antrenamente, cu speranţa că necesara investiţie va fi continuată şi în viitorul sezon de diriguitorii noii ACS Poli.

Sîmbătă a fost şi ziua celei de-a doua ediţii a Retezat Maraton, care a demarat la ora 9, şi în care maratoniştii şi semimaratoniştii au avut parte pe parcurs de încurajările prietenilor şi cunoscuţilor. L.I.B.R.A. Natura le-a propus concurenţilor o „buclă” prin frumoasele împrejurimi, proba mai scurtă, de semimaraton, fiind deschisă şi pasionaţilor de mers nordic. Participanţii au fost mai numeroşi la proba „scurtă”, de circa 22 kilometri, o mai mică provocare decît maratonul montan propunînd diferenţe de nivel în ascensiune de peste 3.000 metri şi atingerea unor altitudini de peste 2.400 de metri. La final, după cum se vede şi în clişee, feţe de sportivi amatori învingători în tentativa de a trece cu bine linia de sosire.

(clic pe poză pentru mărirea fotografiei)

Alături de învingători, în zona podiumului de premiere, au urcat şi alţi participanţi la cursă, moment în care a „intrat” şi singura concurentă care a terminat maratonul, Andreea Caloeanu din Bucureşti, învingătoare şi la prima ediţie. Într-o altă poză, participante la semimaraton care au încheiat cursa pînă la ora premierii, fiind recompensaţi primii cîte 3 clasaţi în ambele probe, la feminin respectiv masculin.

Maratonul şi semimaratonul din Retezat, pe ambele distanţe, a propus probe mai degrabă tehnice, la care s-au încumetat 59 de participanţi, care au fost aplaudaţi şi încurajaţi în apropierea sosirii, primind imediat o porţie de mîncare, apă, bere şi nu numai. Premiile pentru primele 3 locuri au constat într-un aparat de cafea, o medalie de participare şi o alta pentru podiumuri, premiile speciale constînd în tricouri, pixuri cu lanternă, rucsaci, diverse.

Acest articol a fost publicat în Arte marţiale, Atletism, Sport de masă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 21

 


Ultimele articole din categoria Arte marţiale: