Prim Grand Prix perfect: Timişoara, qvadruplu succes

Cei mai performanţi 3 tineri atleţi timişoreni din generaţiile 1993 şi 1994 au păşit cu dreptul în arena competiţională pe 2012, impunîndu-se vineri şi sîmbătă în cadrul primului Grand Prix indoor al sezonului atletic de sală, găzduit la Bucureşti, unde în întrecerea de seniori, juniori I şi tineret a Federaţiei Române de Atletism tripleta elevilor pregătiţi de antrenorul emerit Ioan Damaschin (în foto, împreună cu Sorin Vătămanu, cîştigător pe 200 şi 400 metri) şi alergînd cu dublă legitimare pentru LPS Banatul şi CSM Timişoara a cucerit probe de viteză.

Timişoara a aliniat aşadar 3 atleţi la start, din totalul de 216 ai întrecerii, dintre care 132 de băieţi, provenind de la 55 de cluburi, şi a cucerit 4 locuri întîi respectiv un loc secund. Principal performer s-a dovedit a fi Sorin Claudiu Vătămanu, din generaţia 1993, care a cîştigat atît vineri cît şi sîmbătă, în a doua reuniune alergînd în 22.72 secunde proba de 200 metri, cîştigată din seria 1 în dauna altor 25 de atleţi la start.

În prima reuniune, de vineri, Vătămanu se impunea şi în proba de 400 metri, parcursă în 49.51 secunde, alergînd în seria a doua de concurs, cel mai apropiat pretendent dintre cei 33 la start dovedindu-se a fi în 49.97 secunde bucureşteanul Tiberiu Alexandru Băneasu, tot din 1993, sprintînd în seria a patra pentru CSS5 şi CSM Bucureşti.

Aşadar dublu triumf şi procentaj perfect pentru impetuosul Vătămanu, numărul 10 între cei mai buni sportivi timişeni pe 2011, nu departe situîndu-se şi colega sa de club şi generaţie, remarcabila Adelina Dorina Pastor, care a cîştigat sîmbătă la rîndul ei proba de 200 metri a fetelor, cu 25.47 secunde, impunîndu-se în seria întîi de concurs şi între cele 13 din totalul atletelor aliniate la probă, niciuna însă cu un timp sub 26 de secunde.

Pastor deschidea vineri seria participărilor bănăţene cu 56.48 secunde în proba de 400 metri feminin, pe care a încheiat-o a doua din 18 participante, după Alina Panainte, din generaţia 1988, alergînd pentru CSA Steaua şi CSU Braşov, care a încheiat în 55.65 secunde.

În fine, a mai concurat în două probe şi hurdlerul Cosmin Ilie Dumitrache, născut în 1994, şi care a cucerit la categoria sa de vîrstă, a juniorilor I, proba de 60 metri garduri, cu timpul de 8.31 secunde, substanţial îmbunătăţit faţă de cel de 8.52 din calificări şi la doar 6 sutimi de secundă în urma timpului cu care s-a cîştigat proba omoloagă a seniorilor, de către Cornel Bănănău, de la CS Farul.

În prealabil, vineri, Dumitrache mai alergase de două ori şi pe 60 metri plat, încheind al treilea în seria a treia, cu 7.40, şi calificîndu-se dintr-un total de 28 atleţi în finala în care s-a clasat al 11-lea, cu 7.38 secunde, încheind al patrulea seria a doua.

În ansamblu, un debut fericit şi plin de promisiuni pentru o tripletă în pregătirea participărilor în sezonul de vară la competiţii internaţionale de cel mai înalt nivel, ca Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012, respectiv Campionatul Mondial de Juniori, de la Barcelona. „A fost un început bun, foarte bun”, a punctat profesorul Damaschin, care va continua la cîrma atleţilor săi pregătirea pe tărîm bucureştean, inclusiv cu participarea la alte turnee naţionale de sală ale sezonului hibernal, pînă în data de 25 februarie.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = unu

 


Ultimele articole din categoria Atletism: