Rebeca Rus ia locul doi la Grand Prix şi prinde lotul României

Rebeca Rus, în primul an competiţional la categoria junioarelor II, s-a clasat a doua la nivel naţional din 11 sportive în cadrul întrecerii Grand Prix de alergare montană disputată joi pe Muntele Mic, considerată criteriu de selecţie în reprezentativa României în vederea participării la Balcaniadă, pe 10 iunie, la Dimitrova, în Serbia, respectiv la Campionatul European de alergare montană, programat pe 4 iulie la Bursa, în Turcia.

Rus, născută în 1995 şi pregătită la LPS Banatul Timişoara de profesorul Ion Niculiţă, va face astfel parte din selecţionata României pentru cele două competiţii internaţionale, alături de campioana Denisa Ionela Dragomir, o sportivă născută în 1992 de la CS Muscelul Câmpulung. câştigătoare a întrecerii junioarelor, în care Andrada Iuliana Bulgăraşu, de la CSS Lugoj, tot o junioară II născută în 1995, a obţinut locul 4. Iulius Bâlba, un alt junior al CSS Lugoj, născut în ´92, s-a clasat al patrusprezecelea în proba de 8 kilometri a juniorilor.

„Rebeca a reuşit astăzi o bună performanţă şi sunt bucuros că a respectat întocmai planul de abordare tactică a întrecerii, în funcţie de fiecare porţiune de traseu, unul dintre cele mai tari şi frumoase din Europa, conform opiniilor membrilor federali prezenţi la faţa locului. Am parcurs aseară până la ora 10 traseul la pas, până la start şi înapoi, cu fiecare urcuş şi coborâş, tocmai pentru a identifica dificultăţile şi a alege tactica potrivită”, a explicat profesorul Ion Niculiţă în privinţa întrecerii pe distanţa de 4 kilometri şi cu o diferenţă de nivel de 463 metri, între startul luat la 1.240 metri şi sosirea la 1.663 metri.

„Pe Rebeca am luat-o practic de la zero, în clasa a VI-a, a VII-a, şi am observat că deţine certe calităţi pentru întrecerile de distanţă lungă, în vederea cărora o formez psihic prin antrenamente cât mai plăcute, pentru a o atrage spre aceste dificile probe mai ales la vârsta ei. Iar greul abia acum începe…”, a mai explicat Ion Niculiţă despre junioara născută în 13 august 1995 la Timişoara.

„Fiind vorba de cros şi alergări de distanţă lungă, specific ce se pretează Rebecăi, o pregătesc pentru a deveni în timp competitivă la seniori, şi nu forţând la o vârstă fragedă, ceea ce n-ar oferi peste ani rezultatele scontate. Este un proces de pregătire pas cu pas şi le explic acest fapt juniorilor în timpul antrenamentelor noastre pe scările stadionului <Dan Păltinişanu>, întrebându-i… <Vedeţi treptele acestea?> Trebuie abordate una câte una, treptat, nu 3-4 odată, căci astfel clachează. Sănătate este primordială, pe primul plan, nu suprasolicitarea”, a precizat Niculiţă. Un alt sportiv al profesorului Niculiţă, şi anume Marcus Drăghici, a obţinut locul II la nivel naţional în acest an, dar într-o probă de viteză, pe 60 metri plat, la Campionatul Naţional de sală.

Între cei 65 atleţi de la 28 de cluburi din ţară aliniate la GP de alergare montană, s-au numărat 46 de băieţi şi 19 fete, care au concurat în probe pe 12 respectiv 8 kilometri la masculin, seniori şi juniori, respectiv pe 8 şi 4 kilometri la feminin, senioare şi junioare.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: