Finish: România, nu între cele 27 de țări cu medalii la Campionatul European de atletism seniori

Reprezentativa de seniori a României a avut 7 finaliști în probele celei de-a 22-a ediții a Campionatului European de atletism, tocmai încheiat în Elveția, față de cele 5-6 asumate ca obiectiv de FRA, însă n-a obținut o clasare superioară locului 5, adjudecat de Marian Oprea la triplusalt.

În consecință, selecționata de 24 de atleți ai României nu s-a numărat între cele 27 de delegații europene care au obținut măcar o medalie pe Letzigrund din Zurich, din 50 de federații afiliate și participante la competiția continentală.

Regatul Unit a încheiat prima în ierarhia pe medalii, cu 12 de aur, 5 de argint și 6 de bronz, totalizând 23, ca și Franța, a doua, cu bilanțul 9-8-6, urmate de Germania, cu 4-1-3, și Rusia, cu 3-6-13 și un total de 22 de medalii. Rusia s-a impus de fapt în clasamentul general pe puncte al Campionatului European, acordate în funcție de clasările între primii 8 în probe, cu un total de 215, ierarhie în care România a intrat în cărți, pe locul 25 din 34 de reprezentative care au punctat, cu 15p.

Acestea au fost adjudecate de Oprea, 4 puncte la triplusalt masculin, Răzor, 3p la 400m feminin pentru locul 6, Perie la aruncarea ciocanului feminin, Cîmpeanu la 100m masculin și Rotaru la săritura în lungime, feminin, toți cu câte două puncte, pentru locul 7, respectiv Stanciu la săritura în înălțime feminin și Lavric la 800m femei, câte un punct, pentru poziția a opta.

Unsprezece dintre delegațiile din fostul bloc estic au intrat în posesia măcar a unei medalii. Această a doua ediție europeană disputată la un interval de numai 2 ani a și stabilit un nou record de participare în rândul sportivilor, 1439, în creștere cu peste 100 de atleți.

Ediția următoare va avea loc la Amsterdam, în 6-10 iulie 2016, Olanda încheind a cincea în ierarhia generală pe medalii pe Letzigrund, cu bilanțul 3 aur – 2 argint – 1 bronz, tot 3 medalii de aur mai acumulând doar Rusia.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 12

 


Ultimele articole din categoria Atletism: