Samuel Bucșă, medalia României la Campionatul European de juniori 1, în Suedia

Samuel Bucșă, unul dintre cei 19 juniori mari din lotul României la ediția din acest an a Campionatului European U20 de atletism, desfășurată la Boras, în peninsula scandinavă, a cucerit medalia din palmaresul ”tricolorilor” la competiția derulată timp de 4 zile, cea de bronz în proba de săritură în lungime, cu o performanță de 7 metri și 53 de centimetri, pe podium în urma francezului Jules Pommery, câștigător cu un personal best, 7,88m, și a elvețianului Jarod Biya, cu 7,78m.

Însuflețiți de zestrea selecționatei de tineret la Campionatul European U23, desfășurat cu o săptămână înainte tot în Suedia, la Gavle, unde Alexandru Novac a obținut medalia de argint în proba masculină de aruncare a suliței iar două alergătoare au obținut locul 3 și medaliile de bronz, Claudia Prisecaru la 3.000 de metri obstacole iar Andrea Mikloș pe 400 de metri, juniorii 1 au țintit la rândul lor clasarea în ierarhia pe medalii, izbutită grație lui Samuel Bucșă.

Unul dintre cei 12 componenți ai lotului masculin în delegația de 19 sportivi a ”tricolorilor”, zece dintre atleți și atlete aliniindu-se în probe de alergări. România s-a clasat astfel între cele 6 reprezentative cu câte o medalie de bronz, pe locurile 24-29, în condițiile în care 17 selecționate au obținut cel puțin o medalie de aur, în frunte cu Regatul Unit, cu 6 locuri I, 3 medalii de argint și tot șase de bronz, Italia, cu 5 de aur și câte 3 de argint respectiv bronz, și Olanda, cu 4 de aur, 5 de argint și una de bronz, de menționat fiind că Rusia n-a participat, fiind în stare de suspendare.

Cu o săptămână înainte, la Gavle, în competiția continentală de tineret, România ocupa locul 21 în ierarhia pe medalii. la egalitate cu Olanda, cu una de argint și două de bronz, tot din 29 de selecționate naționale care au avut reprezentanți pe podium, în frunte cu Germania, Polonia și Franța, prima, cu un total de 21 de medalii, dintre care 9 de aur și 6 de argint. 

România a mai obținut locurile 7 și 8 în probe de la Campionatul European de juniori 1 de la Boras, Alexandru Iconaru încheind al șaptelea finala de 110 metri garduri iar Adela Stanciu și Diana Ion clasându-se pe opt la aruncarea discului respectiv triplusalt.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = noua

 


Ultimele articole din categoria Atletism: