Şapte timişoreni la semimaratonul Novi Sad

Mihai Bogdan Umanschi, născut în anul 1984, a fost cel mai bine clasat dintre cei 7 sportivi amatori timişoreni care au concurat şi au încheiat duminică dimineaţă cea de-a 18-a ediţie a Semimaratonului oraşului Novi Sad, desfăşurat pe străzile oraşului dunărean, pe o distanţă de 21,1 kilometri.

Concursul a fost câştigat de alergătorul sârb Goran Milicic (născut în 1987), cu timpul de o oră, 11 minute, 58 secunde, la o extraordinar de mare luptă cu Milos Milovanovic, născut în ´89, care a trecut linia de sosire după numai o secundă.

Umanschi s-a clasat pe locul 85 din 295 participanţi la acest concurs open reunind alergători de cursă lungă din Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Slovenia, Rusia, Ungaria, Austria, Statele Unite ale Americii, România şi bineînşeles Serbia, timişoreanul înregistrând timpul de 1:35.05. Ceilalţi timişoreni care au avut temeritatea să participe, încheind cursa, au fost Titus Păun-Vasiloni, născut în 1985, care a acoperit cei peste 21 kilometri în 1:39.37, Radu Gabor (n. 1987), în 1:39.50, Adrian Ciutină (n. 1974), în 1:45.35, Gabi Zaharia (n. ´72), în 1:49.15, şi Daniel şi Dorinel Mărgăuan, născuţi în ´87  respectiv 1960, care au trecut linia de sosire în 1:48.32 respectiv 1:51.02.

„Competiţia a fost ireproşabil organizată, gazdele fiind foarte ospitaliere şi atente. Fiecare intersecţie de pe parcurs, cât de mică, a fost străjuită de Poliţie, pentru buna desfăşurare a cursei. Am fost invitaţi la festivitatea cu pasta-party în seara de duminică, după ce şi la încheierea cursei s-au oferit alergătorilor porţii de mâncare. Cu toţii am fost răsplătiţi cu medalii şi tricouri în contul taxei de participare de 6 euro, raportul valoare – preţ fiind excelent. Participanţii au fost cazaţi la hotelul oficial al competiţiei”, a explicat timişoreanul Gabi Zaharia, care se va număra printre numeroşii localnici ce au ales să se înscrie la ediţia din acest an a tradiţionalului Maraton vienez, din luna aprilie, cu opţiunea pentru alinierea în cursa „semi” de 21,1 kilometri, la start urmând a se prezenta şi un semnificativ contingent al sportivilor de la C.S. Tibiscus Timişoara.

Organizatorii din Novi Sad găzduiesc în fiecare an şi o ediţie a cursei de maraton, în aceeaşi zi din octombrie cu Maratonul Timişoara, sârbii reunind la start atât în cursa de semimaraton cât şi în cea pe 42,2 kilometri mult mai mulţi participanţi decât pe malurile Begăi.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Şapte timişoreni la semimaratonul Novi Sad

  1. Adrian Ciutina spune:

    La Competitie a mai participat si o stafeta din Timisoara formata din 5 sportivi. Timpul lor a fost excelent: 1h.43 min avand in vedere ca a fost prima lor participare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 2

 


Ultimele articole din categoria Atletism: