Silviu Nişu începe 2014 cu timpi care îi dau speranţe de podium la Campionatul Mondial Masters de la Budapesta

Silviu Nişu, un atlet timişorean care cu certitudine s-ar fi regăsit printre laureaţii anului trecut la Gala Sportului Timişean şi Gala Sportului Timişorean dacă excelentele performanţe din 2013 le-ar fi obţinut pentru un club local, unde nu i-a fost însă găsit un loc, din ignoranţă şi chiar rea voinţă, şi nu pentru CS Olimpia Bucureşti, care i-a acordat creditul cuvenit, a început noul an cu timpi care îi dau încredere să spere la podiumul Campionatului Mondial Masters din 23 martie, de la Budapesta.

Nişu, din generaţia 1978, a fost cronometrat în 7.24 secunde pe 60 de metri şi în 22.63 pe 200m la Indoor Vienna Classic, un tradiţional Grand Prix internaţional de seniori disputat săptămâna trecută în Austria, după care a încheiat al doilea, în 7,26, la egalitate cu ploieşteanul Costin Florian Homiuc (n. 1997), proba de 60 de metri a Campionatului Naţional de sală pentru Seniori, Tineret şi Juniori 1 de la Bacău, gazdă în week-endul trecut a celei de-a doua etape a sezonului indoor la aceste categorii. Homiuc şi Silviu Nişu se calificau în finală cu acelaşi 7.31.

Silviu Nişu a alergat de această dată pentru CS Olimpia Bucureşti, în a cărei ştafetă de 4x400m ar putea fi cooptat cu ocazia Campionatului Naţional indoor de seniori şi tineret şi Cupa de Cristal, competiţii din 15 februarie. Participant anul trecut la Jocurile Mondiale Masters de la Torino, Nişu se va alinia la începutul primăverii la Campionatul Mondial Masters, găzduit în ţara vecină.

În altă ordine de idei, tot în week-end, la Bacău, în paralel cu cea de-a doua etapă a C.N. indoor pentru seniori, tineret şi juniori 1, a avut loc Campionatul Naţional Universitar de sală, la care hurdlerul timişorean Cosmin Ilie Dumitrache, din generaţia 1994, s-a clasat al doilea în proba de 60 metri garduri, cu timpul de 8,30, la o sutime după Ciobanu (UNEFS Bucureşti).  Andrei Ionuţ Bărbuţ, colegul său de club la CSM Timişoara şi de generaţie, a încheiat la CNU pe 4 în proba de 3.000 metri, cu timpul de 8:51.62, şi pe 9 pe 1.500 metri, în 4:14.20.

Weekendul următor, 8-9 februarie, programează Campionatul Naţional indoor de probe combinate pentru seniori, tineret şi juniori 1, 2 şi 3.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = opt

 


Ultimele articole din categoria Atletism: