Sorin Mîneran câștigă proba de maraton a celei de-a doua ediții a UVT Liberty Marathon

Sorin Mîneran și-a păstrat duminică laurii adjudecați anul trecut în primul weekend din iunie în ediția inaugurală a UVT Liberty Marathon, câștigând și de această dată proba de maraton a competiției atletice de alergare pe șosea, desfășurată la matineu pe arterele centrale ale Timișoarei. Întrecerile au avut loc pe 4 distanțe diferite, de cros, pe 7 respectiv 14 kilometri, precum și de semimaraton și maraton, la care participarea numerică a fost aproape identică alinierilor la start din urmă cu 12 luni.

Sorin Mîneran a trecut primul linia de sosire a probei de maraton din cadrul celei de-a doua ediții a UVT Liberty Marathon, cronometrat cu timpul de două ore, 38 de minute și 34 de secunde, urmat între cei 32 de concurenți care au încheiat întrecerea pe 42 de kilometri și aproape 200 de metri de George Cosmin Popa, în 2:45.31, iar pe locul 3 de Marian Vlad, în 2:51.31, și următorii 4 clasați înregistrând timpi sub limita a trei ore. Iar a opta în concursul Open de maraton dar prima între cele 7 concurente ale probei feminine a fost Adela Paulina Bălțoi, cu timpul de 3 ore, 4 minute și opt sutimi.

O participare mai mult decât dublă în proba de semimaraton, pe 21,1 kilometri, adjudecată de Gheorghe Surlea într-o oră, 15 minute și 4 secunde, urmat la două minute și 36 de secunde de Andrei Crainic, dintre 83 de atleți care au trecut linia de sosire, la feminin câștigând Oana Ivăncescu, într-o oră, 30 de minute și 31 de secunde, dintre 24 de sportive ajunse la finish.

În fine, câte peste o sută de participanți în probele pe distanțe mai scurte, de 7 respectiv 14 kilometri. Competiția lansată de Universitatea de Vest Timișoara n-a izbutit nici la a doua sa ediție să asigure o participare numerică la start pe măsura consistentului buget, aportului logistic și promovării evenimentului, bis după startul din 2018 în privința unui contrast disproporționat între gradul de restricționare a traficului rutier și amploarea redusă a reuniunii atletice. Bis și pe adresa Sporttim în ceea ce privește aspectul că organizatorii au ignorat cu desăvârșire diseminarea prin intermediul tuturor organismelor mediatice locale înregistrate ca atare a amănuntelor premergătoare evenimentului, inclusiv detaliile legate de restricționarea traficului rutier, ceea ce conferă o notă de neseriozitate și indiferență față de participanții la trafic.     

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Atletism: