Sorin Vătămanu (CSM Timişoara), locul I pe 400 metri la cea de-a 58-a ediţie a Campionatelor Internaţionale ale României, pe „Dinamo”

Revenit la matcă, după o rătăcire primăvăratică, Sorin Claudiu Vătămanu (20 ani), atlet „tricolor” de la CSM Timişoara, a cîştigat în această seară cu peste o secundă avans proba de 400 metri a Campionatelor Internaţionale ale României, ajunse la cea de-a 58-a ediţie, urmînd a se alinia spre finele competiţiei de pe „Dinamo”, la Bucureşti, şi în proba de 200 metri. Iar pînă la această oră atleţii Timişoarei au mai obţinut două locuri secunde…

Deşi poartă denumirea de Campionatele Internaţionale ale României, competiţia nu atrage un număr consistent de atleţi de peste hotare, foarte redus în comparaţie cu participarea celor de la grupările autohtone, şi anume 21 din Republica Moldova, opt din Bulgaria, 5 din Rusia, trei din Belarus, doi din Turcia respectiv un reprezentant al Greciei.

Vătămanu, antrenat de Ioan Damaschin, s-a impus în 46.53 secunde şi va mai alerga în cursul serii şi proba de 200 metri. Tot pe 400 a mai concurat şi juniorul timişorean Ion Alberto Gheorghescu, cronometrat în 49.87.

Adelina Dorina Pastor, atleta de 20 de ani de la CSM Timişoara, a fost cea mai iute dintre „tricolorele” României în proba feminină de 400 metri, pe care a parcurs-o în 52.72, încheind pe 2, sportiva pregătită de Ioan Damaschin fiind devansată doar de Olesea Cojuhari, din Republica Moldova, învingătoare pe tura de pistă. Notabil şi lăudabil, atletismul timişorean a mai aliniat în această probă, între cele 13 sportive la start, alte 4 junioare din generaţiile 1996-1998, care au alergat foarte bine, fiind vorba despre Livia Cristurean, Cristina Bălan, Delia Irimia şi Mirabela Trăilescu.

Pastor va mai alerga pe seară şi în proba de 200 metri, laolaltă cu Ioana Gheorghe, cel mai bine clasată tînără junioară în proba de 100 metri, pe 7, cu timpul de 12.39 secunde.

Tot pe locul secund s-a clasat şi Cosmin Ilie Dumitrache, un alt junior al antrenorului Ioan Damaschin, din generaţia 1994, hurdlerul lui CSM Timişoara înregistrînd 14.78 în proba de 110 metri garduri.

Printre probele serii în „Internaţionalele României” se va număra şi cea de 3.000 metri, cu o altă participare timişoreană, cea a lui Raymond Ioan Gulyas (CS U Timişoara).

 

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: