SportGuru Timișoara 21k, semimaraton duminică 25 martie. Colibășanu: ”Nu în fiecare zi poți să vezi alergători kenyeni pe străzile orașului”

Astăzi, cu doar 3 zile înainte de startul celei de-a doua ediții SportGuru Timișoara21k, a avut loc conferința de presă care a adus ultimele detalii despre semimaratonul de pe 25 martie. La conferință au participat atât organizatorii SportGuru Timișoara21k, cât și unul dintre ambasadorii evenimentului sportiv, alpinistul Horia Colibășanu.

Pe 25 martie 2018, o mie cinci sute de alergători amatori și de elită, naționali și internaționali, sunt așteptați la ediția a doua a evenimentului de alergare SportGuru Timisoara21k. Ultimele detalii despre evenimentul sportiv au oferit oferite astăzi la conferința de presă oficială a evenimentului.

SportGuru Timisoara 21k a reunit în echipa de ambasadori, încă de la prima ediție, sportivi de performanță. Prezent la conferința de presă, alpinistul român, Horia Colibășanu, a povestit despre experiența ca ambasador SportGuru Timisoara 21k: „Pentru mine, SportGuru Timisoara 21k este o competiție de alergare extrem de importantă mai ales că se desfășoară aici, în Timișoara. Cred că este un prilej pentru timișoreni să iasă duminica din casă. Chiar dacă nu aleargă 20 de km, pot să alerge 10, pot să alerge 3, pot măcar să-și aducă copiii în Piața Unirii și, nu în ultimul rând, ar putea veni să-i aplaude pe cei care aleargă pentru că nu în fiecare zi poți să vezi alergători kenyeni pe străzile orașului. Sper ca toți cei care vin duminică să aibă o zi minunată pentru că, după părerea mea, este un eveniment deosebit.

Traseul SportGuru Timisoara 21k

Traseul semimaratonului a fost construit pentru ca frumusețile orașului de pe Bega să poată fi apreciate de toti participanții: Piața Unirii, Palatul Baroc, Catedrala Mitropolitană, Primăria Timișoara, Piața Bălcescu, Piața Libertății, Parcul Poporului. Evenimentul sportiv propune alergătorilor amatori și de elită 3 curse pentru adulți (semimaraton, cros 10km, cursa populară 3km) și o cursă dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani.

Starturile tuturor curselor, atât pentru alergătorii adulți, cât și pentru copii, vor avea loc în Piața Unirii, un loc reprezentativ pentru Timișoara. Primii care vor pleca pe traseu vor fi participanții înscriși la proba de Semimaraton Banca Transilvania și Crosul Kaufland 10km, de la ora 9:00, urmați de alergătorii cursei de 3km, la 9:05. Cursele pentru copiii vor începe de la ora 12:30, copiii urmând să plece de la linia de start grupați pe categoriile 6-7 ani, 8-9 ani și 10-12 ani, fete și băieți.

Traseul este construit pentru orice nivel de pregătire. Ne-am dorit încă de la prima ediție ca SportGuru Timișoara 21k să fie evenimentul sportiv la care să participe atât alergători Elite, cât și cei care văd alergarea ca pe un hobby și o formă de viață sănătoasă. Participanții la proba de 10km vor parcurge o singură buclă din traseul complet pe care cei de la 21km vor alerga de două ori. Încă o dată, am primit tot suportul din partea autorităților locale pentru ca participanții să alerge în siguranță și pe un traseu construit pe principalele artere ale orașului Timișoara”, spune Radu Milea, Directorul Cursei.

Partenerii SportGuru Timișoara 21k

Evenimentul de alergare este organizat de SportGuru.ro, cel mai mare retailer de articole sportive specializate din România, în parteneriat cu Primăria Timișoara și cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș. Mai multe detalii despre SportGuru Timișoara 21k sunt disponibile pe site-ul SportGuru Timisoara 21k.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 0

 


Ultimele articole din categoria Atletism: