Timișoara chiar se mișcă. Timotion ia amploare la a patra ediție, mai multe generații se bucură de vremea frumoasă. Iar donațiile continuă până în 10 mai

Multe zâmbete, multe limite depăşite la cursele lungi și foarte multe donații… A patra ediţie ”Timotion – Timişoara se mişcă!” a surprins duminică într-un mod plăcut, organizatorii reuşind ceea ce și-au propus și dorind să continue. Într-o veritabilă zi de primăvară, o creştere de peste 30 la sută a evenimentului, reacţiile celor implicați fiind foarte bune, de încurajare şi de bucurie la perpetuarea acestui reper al comunităţii în mișcare. Iar îndemnul de a continua donaţiile este de actualitate până în 10 mai, pentru apropierea şi de țintele în plan caritabil ale reuniunii atletice.

Sportul de masă sub forma alergării a mai câștigat ceva teren duminică în centrul Timișoarei, sub soarele de aprilie, cucerind noi adepți și făcând alți pași înainte, cu speranțe de și mai bine în viitor.

Iar donaţiile se mai pot efectua până în 10 mai inclusiv, apelul fiind transmis atât pentru public, cât şi pentru companiile din Timişoara şi din regiune. Suma necesară este de aproximativ 45.000 de lei iar detalii despre proiecte sunt pe site-ul evenimentului www.timotion.ro.

Timotion a surprins prin amploare la cea de-a patra ediţie, cel mai mare eveniment de alergare din Timişoara în scop caritabil aducând în inima oraşului mii de persoane, alergători şi organizatori, de toate vârstele. La cea de-a patra ediţie, peste 4.200 de persoane s-au înscris pentru a fi la startul uneia dintre cele 6 curse, la finalul evenimentului organizatorii estimând că au fost prezenţi spre cinci mii de participanţi, considerând însoţitorii copiilor, partenerii evenimentului şi voluntarii.

Statisticile evenimentului arată că Timotion este asumat de comunitatea locală ca fiind acel moment din an în care prezența echivalează cu un gest al bucuriei şi recunoştinţei de a avea oameni dragi aproape şi, totodată, un gest al carităţii şi implicării civice pentru mai binele tuturor.

Cifrele ediţiei sunt următoarele:

  • 4369 înscrieri pentru eveniment, mai bine de 1.2% din locuitorii Timişoarei
  • 4003 alergători confirmaţi
  • 52 de pompieri din detaşamentele Timişoara, Lugoj, Făget, Deta, Sânnicolau Mare la start
  • Aproximativ 230.000 de lei donaţi din taxele de înscriere şi din sponsorizările companiilor
  • Peste 16.000 de kilometri alergaţi, mai mult decât diametrul ecuatorial al Pâmântului
  • S-a alergat pentru Timotion şi în Germania şi Georgia.

 

Suntem onoraţi de răspunsul oamenilor la invitaţia pentru Timotion din acest an. Bucuria de a fi realizat o ediţie cu aşa succes este nemăsurabilă pentru noi. Am avut obiective ambiţioase anul acesta. Pe unele le-am îndeplinit, pe altele continuăm să le promovăm publicului pentru a le realiza. Ceea ce părea extrem de greu acum 2-3 săptămâni, astăzi, după energie Timotion şi reacţiile publicului ne mobilizăm pentru a continua strângerea de donaţii ca să putem finanţa integral cele 18 proiecte”, a spus Cristina Potra Mureşan, coordonatorul evenimentului.

Timotion este un catalizator al comunităţii. Fiecare participant şi-a adus contribuţia la ceea ce s-a întâmplat ieri, fiecare companie parteneră a ajutat la construirea acestui moment special, fiecare voluntar a concretizat o parte din eveniment. Transmitem mulţumirile noastre tuturor şi ne propunem să mergem mai departe”, a spus Daniela Chesaru, director executiv Fundaţia Comunitară Timişoara. Timotion este organizat de Asociaţia Club Sportiv Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timişoara. Timotion are loc cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, precum şi datorită susţinerii sponsorilor: MGI Coutier, Flexik Automation, Visma, Profi, Ness, Continental și a numeroși parteneri și colaboratori.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Atletism: