Timișoara City Marathon: participanți din 8 țări străine. Modificări în traficul rutier în zona centrală, duminică între orele 8:45 și 14

Aproape 900 de persoane sunt înscrise la cele 6 curse ale Timișoara City Marathon, fiind înregistrați participanți și din Serbia, Ungaria, Italia, Germania, Franța, Spania, Slovacia și Japonia. Organizatorii așteaptă aproximativ 1.000 de persoane la start, în 28 octombrie 2018, având în vedere că încă se mai fac înscrieri pentru cursele de 2 și 5 kilometri, la care sunt așteptate familii cu copii și persoane care au mai puțin antrenament fizic, dar își doresc să participe.

Pe perioada desfășurării Timișoara City Marathon, în intervalul orar 08:45 – 14, vor apărea modificări pentru traficul rutier în zona centrală, iar câteva mijloace de transport în comun vor fi deviate. Rămân deschise pentru circulația mașinilor:

  • Traficul peste pasajul Michelangelo
  • Ruta Catedrala Mitropolitană – Bd. Ferdinand – un sens pe podul A. Șaguna – banda 1 la dreapta pe Splaiul T.Vladimirescu înspre Flora – ieșire în bd. 16 Decembrie
  • Intersecția Mihai Viteazu cu Victor Babeș rămâne deschisă
  • Cuvin rămâne deschisă pentru ieșiri la dreapta spre Fabrica de Bere (+ acces pe o bandă la TVR Timișoara/Radio Timișoara pe str. Pestalozzi)
  • Toate liniile de tramvai.

Modificările care survin pentru mijloacele de transport în comun sunt următoarele:

  • Expres 8 va circula pe traseul:  Iepurelui – Str. Ștefan cel Mare – Bd. Eroilor de la Tisa – Bd. Victor Babeș – Bd. Mihai Viteazul – pța BălcescuReturul va fi pe același traseu.
  • Expres 7 – întoarce la capătul liniilor L33 și L33b pe traseul:  16 decembrie – Bd. Regele Ferdinand I – Spl. Tudor Vladimirescu – Bd. 16 Decembrie.
  • Linia L16– va circula deviat pe traseul liniei L15 –  Cluj – Str. Michelangelo – Bd. I.C.Brătianu – Str. Traian Grozăvescu – Bdul Mihai Eminescu – Str. Michelangelo – Str. Cluj.
  • Expres 3– va circula pe traseul:  Liviu Rebreanu – Bd. Constantin Brâncoveanu – Bd. General Ion Dragalina – Str. Gării. Returul va fi pe același traseu.

”Timișoara City Marathon este o nouă modalitate de a celebra orașul și istoria noastră. Evenimentul este inspirat de Descălecatul prințului Eugeniu de Savoya în cetatea Timișoarei, cursele au nume atractive, iar fiecare participant are un rol clar în acest eveniment, unul cu tentă istorică. Ne bucură prezența unui număr mare de străini, care vor avea ocazia să ne cunoască mai bine. Invităm în continuare timișorenii să se înscrie la cursele pe distanțe scurte, să aleagă o dimineață de duminică în comunitate, alături de prieteni, de familie, în aer liber”, a spus coordonatorul evenimentului Valentin Mureșan.

Timișoara City Marathon este la a doua ediție și își propune să devină unul dintre cele mai interesante evenimente sportive din Europa pentru anul 2021, când publicul interesat de alergare poate descoperi atractivitatea orașului din postura de Capitală Europeană a Culturii. Organizatorul este Asociația Club Sportiv Alergotura.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Atletism: