Timişoreanca Ioana Gheorghe, locul 4 în serie pe 200 de metri la Jocurile Olimpice de Tineret, la Nanjing. Duminică, în finala B

Sprintera timişoreancă în vârstă de 17 ani Ioana Teodora Gheorghe a debutat la Jocurile Olimpice ale Tineretului din China prin a alerga vineri seara în seriile probei de 200 de metri, necâştigându-şi un loc în finala A.

Gheorghe, care s-a calificat pentru competiţia de la Nanjing graţie timpilor reuşiţi la nivel continental cu ocazia trialului olimpic european juvenil de la Baku, nu şi-a depăşit în China recordul personal pe jumătate de pistă stabilit pe 1 iunie în Azerbaijan.

Astfel, alergând pe culoarul 3, atleta legitimată la LPS Banatul şi CSM Timişoara a fost cronometrată în 24,80 secunde, a patra în Seria 2, după ucraineanca Dzhois Koba, în 23,88s, franţuzoaica Peltier, în 24,47s, şi irlandeza McGuckian, în 24,77s.

Totodată, primele 4 clasate în Seria 1 au înregistrat timpi mai buni decât cel al timişorencei Gheorghe, şi anume kenyanca Thomas (24,33s), Johnson, din Statele Unite ale Americii, în 24,41, brazilianca Atla Dias (24,70) şi maghiara Ferenczi (24,73), precum şi ocupantele primelor 3 poziţii în Seria 3: Wythe, din Jamaica, 23,79 secunde; Huemer, din Austria, 24,74s; Barona Mora, din Ecuador, în 24,75 secunde.

Gheorghe a încheiat a unsprezecea din 23 de tinere aliniate la start pe 200 de metri, în ansamblul probei, şi va alerga duminică în finala B.

Timpul înregistrat de sportiva lui Ioan Damaschin la Nanjing este inferior ca performanţă reuşitelor sale la Baku, unde se clasa în urmă cu nici 3 luni pe podiumul trialului european olimpic cu un nou record personal, 23,95 secunde, ce i-a adus locul 3 în truosul României precum şi calificarea pentru concursul din China, respectiv la Eugene, în SUA, unde tot într-o vineri, acum o lună, pe 25 iulie, rata în 24,56 secunde la doar 7 sutimi calificarea în semifinalele probei de 200m la Campionatul Mondial de juniori 1, unde a fost cea mai tânără între cele 13 atlete ale lotului “tricolor”. De notat că Ioana Gheorghe alerga în trialul olimpic european de la Baku şi în finala probei de 100 de metri, pe care o încheia pe locul 4, după care se clasa chiar mai sus pe 200 de metri.

Ucraineanca Koba, care câştiga pe 200 de metri în Azerbaijan, este principala speranţă a Europei în finala A a probei, la Nanjing, unde bătrânul continent mai este reprezentat de maghiara Ferenczi şi austriaca Huemer, ambele cu cei mai slabi doi timpi din serii dintre cele 8 finaliste pentru medalii.

Alexandru Mihăiţă Novac a câştigat calificările probei de aruncarea suliţei prin a stabili un nou record personal, 77,61 metri. Atletismul decernează începând de sâmbătă primele medalii iar Jocurile Olimpice de Tineret vor continua la Nanjing până joi 28 august.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 3

 


Ultimele articole din categoria Atletism: