Timișoreanul Cosmin Ilie Dumitrache, vicecampion pe 60m garduri la Balcaniada indoor. România, cele mai multe medalii, atât la fete cât și la băieți

Cosmin Ilie Dumitrache, hurdlerul lansat de atletismul timișorean și trecut de câteva sezoane la CSM București, a obținut locul 2 în proba masculină de 60 de metri garduri a celei de-a 23-a ediții a Balcaniadei de atletism în sală, desfășurată la Istanbul, contribuind cu încă o medalie de argint la totalul acaparat de băieții ”tricolori” în Turcia, cel mai mare între cele 11 țări care au urcat pe podium, și care combinat cu zestrea colegelor lor, tot cea mai mare, a asigurat României locul I pe națiuni, cu câte 5 din fiecare metal.

Cosmin Ilie Dumitrache: locul 2 pentru România la Balcaniada de seniori pe 60m garduri

Cosmin Ilie Dumitrache, reprezentând generația 1994 și lansat de pe malurile Begăi de antrenorul Ioan Damaschin, a izbutit cel mai bun timp al său în actualul sezon de sală, 7 secunde și 95 de sutimi, îmbunătățit cu 3 sutimi, încheind astfel al doilea proba de 60 metri garduri a băieților, după turcul Eruygun, campion balcanic în 7 secunde și 91 de sutimi, în vreme ce podiumul a fost completat de un alt atlet român tot din generația 1994, Radu Daniel Ciobanu, în 8.03.

Însă nu doar Dumitrache a concurat la Balcaniada de atletism indoor de la Istanbul dintre tinerii timișoreni, ci și Ioana Teodora Gheorghe, la rândul ei ajunsă la o grupare din capitală, CSA Steaua, sportiva din generația 1997 înregistrând timpul de 7 secunde și 67 de sutimi în proba de 60 de metri, fără a se califica din Seria B, ceea ce a reușit în schimb Marina Andreea Băboi (n. 1999), ulterior a patra în finală cu timpul de 7.51, triumful aparținând turcoaicei Mizgin Ay, cu un nou record balcanic la categoria U20, 7.38, fiind vorba despre o concurentă din generația 2000.

Tot la această a 23-a ediție a Balcaniadei atletice de sală, desfășurată la o săptămână după cea de juniori 1 de la Sofia, a ieșit din nou în evidență arădeanul Andrei Marius Gag, cu o aruncare de 20 de metri și 41 de centimetri, al doilea și medaliat cu bronz după bosniacul Mesut Pezer, campion regional cu 20.77m.

Cele două medalii de aur ale băieților au de-a face cu proba de 400 de metri, cu timpul de 3:12.46 în ștafeta 4×400 compusă din Radu, Brânzea, Moraru și Parge, la 98 de sutimi de secundă în fața gazdei Turcia, același Robert Parge triumfând și în încercarea individuală pe 400 de metri, în 47 de secunde și 28 de sutimi. Un alt loc 2 la masculin a obținut și Adrian Garcea (n. 1997), pe 3.000 de metri, cu timpul de 8:09.32, astfel încât băieții au strâns două medalii de aur și câte de argint respectiv bronz, față de totalul de 5 al urmăritoarei în această ierarhie, Turcia, primele dintre 11 țări urcate pe podium la masculin, din 17 la start.

Mai multe medalii de aur adjudecate de ”tricolore”, trei, însă mai puține ca total în comparație cu zestrea băieților, șapte, Anamaria Nesteriuc (n. 1993) triumfând cu 6 miimi de secundă în dauna croatei Loncarek în proba de 60 de metri garduri, cu timpul de 8 secunde și 17 sutimi, Florina Pierdevară pe 800 de metri cu timpul de 2:05.83 și 21 de sutimi în fața elenei Giannopoulou, și tot ștafeta de 4×400 de metri, în componența Băboi, Pierdevară, Belgyan, Gal, cu peste 4 secunde avans în fața celei a gazdei Turcia, timpul triumfătoarelor fiind 3:47.89.

Argint în schimb pentru Angela Moroșanu, a doua la săritura în lungime, cu 6 metri și 41 de centimetri, dar și pentru Elena Panțuroiu la triplusalt, cu 13.63m, fetele României cucerind cele mai multe medalii în probele feminine din concursul indoor de la Istanbul, cu bilanțul 7: 3-2-2, superior celor din Bulgaria (6 medalii), Grecia și Turcia – câte 5, Croația 4 și Serbia 3, dintre 11 națiuni cu reprezentante pe podium din totalul de 16 la start. Delegația României s-a aliniat pe malurile Bosforului cu 31 de atleți, dintre care 16 la masculin, însoțiți de 15 oficiali.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 5

 


Ultimele articole din categoria Atletism: