Timișoreni printre cei 41.000 alergători la cea de-a 30-a ediție a Vienna City Marathon

Vienna City Marathon (copyright VCM_ASI Photo)

Așa cum ne-a obișnuit la edițiile trecute, COMPRESS România – Biroul de reprezentare al Municipalității Vienei ne-a pus cu amabilitate la dispoziție o avancronică a ”Vienna City Marathon”, ajuns duminica aceasta, pe 14 aprilie, la o ediție aniversară, a 30-a. Iar cum pe cei 42,2 kilometri vor alerga și timișoreni amatori ai curselor de anduranță, între cei 41.000 de alergători din 118 țări care vor lua startul în capitala Austriei, să notăm rîndurile promotorului…

Pentru al treilea an consecutiv, Haile Gebrselassie va participa la categoria semi-maraton (21,1 km). Pe distanța de 42,195 kilometri, a maratonului, cîștigătorul de anul trecut, kenyanul Henry Sugut, va încerca să-și apere titlul în fața compatrioților săi Jafred Chirchir Kipchumba și Gilbert Yegon.

Cel mai mare eveniment sportiv din Austria, Vienna City Marathon, din 14 aprilie, celebrează cea de-a 30-a ediție cu un record: 41.000 de alergători din 118 țări s-au înscris anul acesta la competiția din capitala Austriei.

Pentru al treilea an consecutiv Haile Gebrselassie va alerga duminică la Viena la categoria semi-maraton. Legendarul atlet etiopian, dublu campion olimpic și de nouă ori campion mondial pe diferite distanțe, a stabilit de-a lungul carierei sale 27 de recorduri mondiale.

Pe distanța clasică de 42,195 km câștigătorul de anul trecut de la Viena, atletul kenyan Henry Sugut, care a reușit să doboare recordul probei în 2h 6min 58sec, va încerca anul acesta să își apare titlul. Misiunea nu va fi deloc ușoară ținând cont că se va alinia la start și atletul kenyan Jafred Chirchir Kipchumba.  În 2011 Kipchumba a obținut la Eindhoven cel mai bun timp al său de 2h 5min 48sec. Un alt veritabil concurent pentru Henry Sugut este și kenyanul Gilbert Yegon, cu cel mai bun timp personal de 2h 6min 18sec.

La femei lupta se va da între italianca Rosaria Console, care a mai triumfat la Viena în 2004, etiopianca Haile Kebebush, care deține cel mai bun timp personal (2h 24min 9sec) dintre concurentele care vor participa anul acesta la maratonul din capitala Austriei, compatrioatele sale Aseffa Meskerem și Goitetom Haftu, precum și atleta din Kenya Emily Samoei.

Cursa va putea fi urmărită în întreaga lume live pe site-ul evenimentului www.vienna-marathon.com, începând cu ora 9:40 (8:40 ora Vienei). Pentru Viena maratonul este și un important factor economic, generând peste 79.000 de nopți de cazare. (COMPRESS)

Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 11

 


Ultimele articole din categoria Atletism: