Timișorenii, invitați sâmbătă la o alergare la Pădurea Verde, în cadrul Festivalului Plai. Și cu scop caritabil: colectare de donații

Asociația Club Sportiv Alergotura din Timișoara organizează sâmbătă, 12 septembrie 2015, primele curse de alergare la Pădurea Verde, la care este invitat publicul larg. Sunt 3 trasee cu distanțe diferite, în funcție de antrenamentul fiecărui participant: cros de 5, cros de 10 kilometri, și semimaraton de 21 kilometri. Înscrierile sunt gratuite și se fac la adresa http://alergotura.ro/plai, dar publicul este încurajat să facă donații. Până în acest moment sau înscris peste 500 de alergători.

Alergare prin padure cu Alergotura 2

 

“Alergotura continuă să organizeze evenimente sportive în scop caritabil, după succesul avut în primăvara acestui an cu Timotion – Timișoara se mișcă. De data aceasta ne-am gândit să invităm timișorenii la o alergare în Pădurea Verde, o oază de liniște și o sursă de oxigen, un loc excelent pentru mișcare în aer liber. Cursele Pe-un Picior de Plai sunt o încurajare pentru voluntariat, pentru sprijin în comunitate, pentru un stil de viață armonios și sănătosa spus Valentin Mureșan – președintele Alergotura.

Cauza pentru care clubul de alergători amatori colectează donații este cazul Florinei Gociuman, o tânără de 33 de ani care a participat la Timotion și care în urma unei complicații medicale are nevoie de tratamente de recuperare. Detalii despre acest caz sunt pe www.helpflorina.com.

Cursele “Pe-un picior de Plai” sunt organizate în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, cu sprijin din partea Movidius.

Alergare prin padure cu Alergotura

 

Toți cei care participă la eveniment sunt încurajați să folosească hashtag-urile #beactive și #timisoarasemisca cu scopul de a evidenția că mișcarea în aer liber înseamnă sănătate și bucuria de a petrece momente frumoase în comunitate și între prieteni în Timișoara.

Programul evenimentului „Pe-un picior de Plai” este următorul:

SÂMBĂTĂ, 12 septembrie

8:00  –  9:00    – Distribuirea numerelor de concurs pentru participanții din afara Timișoarei care s-au înscris on-line

9:00  –  9:30    – Distribuirea numerelor rămase

9:30  –  9:45    – Prezentarea evenimentului și a cursei

9:45  – 10:00   – Încălzire cu World Class

10:00          – Start în cursele „Pe-un picior de Plai”: 5km, 10km, respectiv 21km (prin Pădurea Verde)

13:30 – 14:00  – Premierea căștigătorilor

12:00 – 19:00  – Sfaturi pentru cei care doresc să alerge, bazate pe experiențele noastre (în cadrul Plai, în interiorul Muzeului Satului Bănățean)

DUMINICĂ, 13 septembrie (în cadrul Plai, în interiorul Muzeului Satului Bănățean)

12:00 – 17:00 – Sfaturi pentru cei care doresc să alerge, bazate pe experiențele noastre

16:00 – 17:00 – Alergare ușoară în jurul Muzeului/ prin Pădurea Verde. Întâlnire la Cruce

17:00 – 18:00 – Alergarea îți dă aripi – atelier de dezvoltare personală

18:00 – 18:15 – Tombolă în scop caritabil (www.helpflorina.com)

Pentru realizarea proiectului inițiat de Alergotura, s-au alăturat partenerii Festivalul Plai, Primăria Municipiului Timișoara, Școala Mamei Junior, Poliția Locală, WorldClass, DJ Kuky, Jandarmeria Română, Federația Sportul pentru Toți, Universitatea Politehnica Timișoara, ISU Timiș, Agenția Județeană Sportul pentru Toți, Clubul de Radioamatori Timișoara, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, RoSilva, Dab IT, Casa Irlandeză – Felix Băi, Neuromed și Oil Solutions Company.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Atletism: