Vătămanu, Pastor, Gheorghe, start lansat în sezonul de sală

Atleţii timişoreni au păşit cu dreptul în sezonul de sală demarat astăzi în Bucureşti, în complexul Lia Manoliu, cu ocazia etapei I a Campionatului Naţional de seniori, tineret şi juniori I, întrecerea care va continua şi mîine ridicînd cortina seriei competiţionale indoor interne.

Adelina Pastor şi profesorul Ioan Damaschin: după antrenamentele hibernale în aer liber, a venit şi debutul în circuitul naţional de sală

Toţi cei 3 atleţi intraţi în topul celor mai buni 10 sportivi ai judeţului nostru pe anul 2012 au reuşit astăzi alergări de foarte bun augur în perspectiva anului 2013.

Tinerii sportivi localnici, cu vîrste de maxim 19 ani, provenind de la grupările LPS Banatul şi CSM Timişoara dar şi CSŞ Lugoj, şi concurînd în unele cazuri la categorii superioare de vîrstă, s-au aliniat în cinci dintre cele 14 probe ale primei reuniuni, de vineri, fiind în cele mai multe cazuri printre primii la linia de sosire.

Ei se vor alinia şi mîine în concurs, în cea de-a doua reuniune a competiţiei, în probe ca de exemplu de 200 metri, la băieţi şi fete, ori 60 metri garduri, cu foarte mari şanse de a repeta bunele evoluţii şi clasări din ziua inaugurală.

Sorin Claudiu Vătămanu s-a impus distanţat în proba de 400 metri, cîştigînd Seria 1 cu un avans confortabil. Sportivul pregătit la CSM şi LPS Banatul de antrenorul emerit Ioan Damaschin, şi care anul acesta va împlini 20 de primăveri, după ce în 2012 debuta cu bine în arena internaţională, reprezentînd România în întreceri continentale, a fost cronometrat în 48,65 secunde, cu un avans de o secundă şi 23 sutimi faţă de Tiberiu Alexandru Băneasu, de la CSM Bucureşti, reprezentînd tot generaţia sa, 1993.

Vătămanu, un multiplu campion naţional care s-a situat al cincilea în topul celor mai buni sportivi timişeni în discipline olimpice pe anul 2012, s-a impus pe 400 metri din 29 de atleţi la start, reprezentînd generaţii între 1985 şi 1998.

Adelina Dorina Pastor, colega sa de club şi de generaţie, o altă multiplă campioană a ţării cu participări anterioare la întreceri de Campionat Mondial, şi care s-a clasat a treia în ierarhia timişeană pe 2012, a încheiat a doua proba feminină de 400 metri, în 54,82 secunde, fiind cea mai tînără dintre primele 5 clasate. Alina Andreea Panainte a cîştigat în 54,79 secunde, senioara reprezentînd CSA Steaua fiind din generaţia 1988. Pastor a fost aşadar cea mai rapidă în ceea ce priveşte categoria tineret de concurs.

Pastor a încheiat a doua din 26 la start, din generaţiile 1982-´97, după ce în week-end-ul trecut avea parte de o reacomodare cu ambianţa concursurilor de sală, în Campionatul Naţional Universitar, de la Bacău, unde, reprezentînd UVT, a cîştigat proba de 400 metri şi s-a clasat a treia cu ştafeta timişoreană de tineret din 1993, în proba de 4×400 metri.

Ioana Teodora Gheorghe, cea mai mare tînără speranţă a atletismului timişorean, situată pe locul 9 în clasamentul celor mai buni sportivi timişeni în ramuri olimpice pe 2012, deşi provine doar din frageda generaţie 1997, a încheiat pe locul 6 proba de 60 de metri a fetelor, în 7,83 secunde, drept cea mai tînără atletă la start, dintre cele 14 cu rezultate omologate. Gheorghe, doar o junioară II, concurînd între senioare şi atlete ale categoriei tineret, s-a impus astfel în ceea ce priveşte întrecerea junioarelor I.

Gheorghe, legitimată la CSM Timişoara şi antrenată de antrenorul emerit Ioan Damaschin, care a avut aşadar 4 performeri pe pista bucureşteană, şi-a îmbunătăţit timpul, după ce calificarea din serii o realiza în 7,91 secunde, ca a şaptea sportivă. Şi mai tînăra Diana Cristina Puşcaşu, din generaţia 1998 şi reprezentînd CSŞ Lugoj, unde e pregătită de Adrian Vrudnik, s-a calificat în finală cu timpul de 8,27, a 14-a, dar a fost descalificată în ultimul act.

Cosmin Ilie Dumitrache, specializat pe garduri şi pregătit tot de Ioan Damaschin, s-a încălzit vineri cu ocazia sprintului pe 60 metri, în 7,21 secunde, încheind al nouălea, după ce în serii înregistra 7,31 secunde, de unde se califica al 13-lea. Dumitrache, din generaţia 1994, va concura abia mîine în proba sa de bază, cea de 60 de metri garduri, cu calificări şi finală.

Proba de 60 metri a băieţilor a reunit cei mai mulţi atleţi la start, nu mai puţin decît 49.

Mădălin Marian Bulgăraşu (n. 1996), de la CSŞ Lugoj, a fost cronometrat în 4,35:67, încheind pe locul 12 în proba de 1.500 metri, din 15 la start.

Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 63

 


Ultimele articole din categoria Atletism: