VIDEO. Neamțul Markus Rehm își păstrează laurii la Golden Roof Challenge, pe pista mobilă din Innsbruck. Grecul Filippidis câștigă la săritura cu prăjina iar ucrainiencele Maryna Bekh și Maryna Kylypko în probele fetelor

Ca sinteză scrisă a transmisiunii video în direct difuzate sâmbătă seară de Sporttim timp de peste 3 ore de la evenimentul atletic anual din Austria, iată și o consemnare completată cu câteva fotografii și videoclipuri adiționale ale deznodământului celei de-a 14-a ediții a reuniunii internaționale Golden Roof Challenge, derulată la Innsbruck în săritura cu prăjina și săritura în lungime, în cadrul întrecerilor de profil ”Golden Fly Series”.

Această reuniune clasică din calendarul competițional internațional are particularitatea de a se desfășura în plin cadru urban, pe cea mai mare pistă atletică mobilă la nivel mondial, în lungime de 72,3 metri și cântărind 25 de tone, ”Fly Swat” fiind amplasată în centrul istoric al localității Innsbruck, chiar în fața simbolicului acoperiș aurit, „Goldene Dachl“, reper al orașului olimpic din Alpi, pe o arteră pietonală înțesată de lume, spectatorii având astfel oportunitatea de a se afla în imediata proximitate a sportivilor, atât în pregătiri cât și în desfășurarea probelor de concurs.

Markus Rehm, neamțul deținător al recordului la săritura în lungime a acestui concurs, și-a păstrat laurii adjudecați la precedenta ediție prin a câștiga proba masculină a celei de-a 14-a reuniuni de acest gen din Tirol cu o performanță de 8 metri și 15 centimetri, îmbunătățită cu 2 centimetri de la un an la altul. Rehm este nimeni altul decât recordmanul mondial în rândul săritorilor în lungime, triumfător în întrecerile paralimpice. Sud-africanul Zarck Visser s-a clasat al doilea cu o săritură de 7 metri și 94 de centimetri, urmat pe podium de fostul campion mondial indoor Ignisious Gaisah, din Olanda, cu 7.80 metri.

 

Cea de-a paisprezecea ediție a tradiționalei reuniuni de sărituri pe pista mobilă din Innsbruck a avut parte și de ploaie dar competiția și-a menținut intactă atractivitatea.

Amálie Svabíková din Cehia sâmbătă la Golden Roof Challenge, în Austria / foto: GEPA pictures/ Hans Osterauer

Tânăra cehoaică Amálie Švábíková a fost deposedată de titlul adjudecat cu aceeași performanță la ediția anterioară, 4.25 metri în concursul feminin de săritură cu prăjina, nu mai puțin de 3 atlete oprindu-se la această ștachetă, în frunte cu ucrainianca Maryna Kylypko, prima în virtutea reușitei din cele mai puține încercări la această înălțime, podiumul fiind completat de Katie Nageotte din Statele Unite ale Americii.

La masculin, ex-campionul mondial indoor Konstantinos Filippidis s-a impus cu o săritură de 5 metri și 55 de centimetri, fără însă a reuși apoi atingerea recordului de 5.70, urmat fiind pe podiumetri de Stanley Joseph din Franța cu 5.40 metri și Diogo Ferreira, din Portugalia, cu 5.20 metri.

În întrecerea de săritură în lungime a fetelor, Maryna Bekh a păstrat tradiția reușitelor ucrainiencelor prin a cuceri primul loc cu o performanță de 6 metri și 56 de centimetri, înaintea lui Quanesha Burks (SUA) cu 6.51 metri și a britanicei Jazmin Sawyers cu 6.33 metri.

Jumătate din cele 20 de țări reprezentate sâmbătă la Innsbruck au avut sportivi clasați pe podiumul întrecerii cu 4 probe, după cum urmează:

Săritura în lungime – masculin:

1| Markus Rehm (Germania) – 8,15 metri

2| Zarck Visser (Africa de Sud) – 7,94 m

3| Ignisious Gaisah (Olanda) – 7,80 m.

Săritura în lungime – feminin:

1| Maryna Bekh (Ucraina) – 6,56 m

2| Quanesha Burks (SUA) – 6,51 m

3| Jazmin Sawyers (Regatul Unit) – 6,33 m.

Săritura cu prăjina – masculin:

1| Konstantinos Filippidis (Grecia) – 5,55 m

2|Stanley Joseph (Franța) – 5,40 m

3|Diogo Ferreira (Portugalia) – 5,20 m

Săritura cu prăjina – feminin:

1| Maryna Kylypko (UKR) – 4,25 m (o încercare nereușită)

2| Amálie Švábíková (CZE) – 4,25 m (două încercări nereușite)

3| Katie Nageotte (USA) – 4,25 m (3 încercări nereușite).

Videoclipurile rezumat de la sărituri, în lungime respectiv cu prăjina, plus un colaj.

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Atletism: