Zece alergători arădeni, de la C.S. Experienţa Multisport, deja înscrişi… Sporttim.ro organizează Festivalul Atletic Lacul Surduc 2013 și vă invită la start!

Zece alergători arădeni de la Clubul Sportiv Experienţa Multisport, deja înscrişi! Sporttim.ro organizează sâmbătă 12 octombrie, cu startul la ora 10, ”Festivalul Atletic Lacul Surduc 2013”, concurs open de alergare pe şosea, în zona colinară din estul judeţului Timiş, constând în 3 probe, semimaraton (21,1 km), 10 km și cros popular (1,5km), şi vă invită la start! Vă puteţi înscrie completând formularul de pe acest site. Detalii, mai jos, inclusiv despre o legendă a locului, „Lacul Poiana Fetei”, nume purtat de cursa de 10 kilometri…

Nu ezitați să vă înscrieți din timp pe acest site, data limită (online) fiind vineri 4 octombrie. Toate amănuntele necesare și formularul de înscriere le găsiți accesând acest link, plasat și sub manșeta-frontispiciu a primei pagini a cotidianului nostru…

http://sporttim.ro/festivalul-atletic-lacul-surduc-2013

Alergătorii arădeni de la clubul local CS Experienţa Multisport, patru tineri şi 6 tinere, s-au înscris atât la semimaraton (2+2) şi pe 10 kilometri (2+3), cît şi la Crosul Fîrdeana, o fată. Inspiraţi-vă din iniţiativa lor şi haideţi la Surduc!

*

”Monografia comunei Fîrdea” (Editura Mirton Timişoara 2003), întocmită de dascălul Traian Babescu, veteran de război, include un pasaj despre legenda locului, preluată din scrierea lui Iulian Vuia, care aminteşte că ”despre trecutul Fîrdei se spune o legendă. În Margina era un paşă turcesc. Fiul acestuia călătorea adesea la Fîrdea, fiind îndrăgostit de o fată foarte frumoasă. Odată, rudele fetei, ca să se răzbune pentru insulta adusă familiei, au atacat pe tînăr şi l-au omorît. Locuitorii, ca să scape de răzbunarea Paşei, s-au refugiat în Munţii Padeşului. Trădaţi fiind de fată, i-au înconjurat şi i-au omorît pînă la unul. Fratele fetei a răzbunat această trădare, omorînd cu cuţitul pe sora-i trădătoare. Desigur, în amintirea deosebit de zguduitoare a acestei epopei, locul unde s-a petrecut drama a fost botezat <Poiana Fetei> şi aşa i se zice şi azi…”

*

Vă așteaptă trasee frumoase, punctate de stații de alimentare și rehidratare, într-un cadru natural încântător, cu peisaje splendide, iar la final:

– medalii și diplome pentru toți participanții care trec finishul;

– tricouri pentru concurenții celor două probe lungi, laolaltă cu punguțe nutritive (apă, fructe, produse lactate, glucoză);

– iar celor mai iuți dintre alergătorii probelor lungi: cupe, trofee, recompense pecuniare primilor câte 5 clasați, cărți, alte tricouri promoționale, premii ca vouchere de reparații mecanice din partea sponsorului logistic Procar Skoda Timișoara, dar și alte accesorii sportive și mici surprize…

Totodată, gruparea cu cei mai mulţi alergători aliniaţi la start va fi recompensată cu un premiu simbolic.

Alergătorii vor avea acces la staţiile de hidratare amplasate pe traseu, oferind apă şi fructe, precum şi la asistenţă medicală. Există o parcare auto amplasată în imediata vecinătate a liniei de start şi finish respectiv un spațiu de depozitare în siguranţă a bunurilor proprii pe perioada alergării.

Toate noutățile de actualitate și interes despre eveniment pot fi aflate pe acest portal oficial al Festivalului sau pe pagina de facebook Festivalul Atletic Lacul Surduc.

Detalii adiţionale, de exemplu despre opţiuni de cazare în zonă, rute de acces, înscrieri în concurs, modalităţi de plată, dar nu numai, vă stau la dispoziţie navigînd pe acest portal.

Obiectivul major al întrecerii aflate la prima sa ediţie este acela de a încuraja mişcarea în aer liber şi de a promova cursele de anduranţă, traseul permiţînd totodată participanţilor să savureze frumuseţile naturii din zona colinar-montană a Timişului.

Festivalul Atletic Lacul Surduc va avea loc sîmbătă 12 octombrie, cu începere de la 10, oră de start în întrecerile de semimaraton şi 10 kilometri, pentru care limita minimă de vârstă este 17 ani împliniți în 2013. Evenimentul include şi un cros popular destinat cu precădere adolescenţilor, dar nu numai, pe 1,5 kilometri, cu începere de la 10,10.

Înscrierile se efectuează prin completarea formularului de pe acest site şi sunt confirmate prin plata taxei de participare, achitabilă sub formă de transfer bancar, cel tîrziu pînă în 4 octombrie. Ca alternativă de înscriere, la faţa locului, în dimineaţa cursei, pînă la ora 9,15, cu plata în numerar.

Fiţi sportivi cu… Sporttim! Vă aşteptăm la start!

Contact la redactia@sporttim.ro sau 0727 336647

(*) http://sporttim.ro/redactia


 Organizator: www.sporttim.ro

Parteneri instituționali: Primăria Comunei Fîrdea

Parteneri oficiali:

Contributori:Acest articol a fost publicat în Atletism, Exclusiv, Sport de masă, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 6

 


Ultimele articole din categoria Atletism: