ACS Big Racing Timişoara, victorie clară în Raliul Deltei, la clasa 11, prin Stanoiev – Maier, pe Subaru Impreza

Echipajul Bogdan Stanoiev-Călin Maier a pornit cu dreptul în Campionatului Național de Raliuri. După ghinionul de la Rally Timiș, ACS Big Racing Timişoara s-a revanșat cu vârf și îndesat în etapa a treia a sezonului, Raliul Deltei. Echipajul timișorean a câștigat clasa a 11-a a cursei încheiate de puține minute la Tulcea.

Bogdan Stanoiev - Călin Maier, locul I la clasa 11 în Raliul Deltei, la Tulcea, pentru ACS Big Racing Timişoara

 

Subaru Impreza condus de Stanoiev a acoperit cei 109,8 kilometri de probă specială în timpul de 1 oră 10 minute și 37,8 secunde. Victoria echipajului de la ACS Big Racing a fost una fără emoții, ținând cont că la finalul primei zile avea deja peste un minut avans, iar la finalul raliului ecartul față de următorul clasat a ajuns la două minute și 9,04 secunde.

Timpul timișorenilor a fost unul excelent, lucru evidențiat și de faptul că în ierarhia generală Stanoiev-Maier s-au clasat pe locul 10 din cei 34 care au terminat raliul, la peste 7 minute de învingător, francezul Francois Delecour.

Bogdan Stanoiev: ”Cu siguranță este o victorie de senzație. Chiar nu mă așteptam să învingem aici. Ne făcusem calculele și speram la o clasare în primii 3 dar a ieșit mult mai bine. E un rezultat foarte bun pentru noi mai ales în condițiile în care venim după 3 ani de pauză și suntem pe o mașină nouă. Nu a fost un raliu foarte solicitant, nu am mers la limită. Am fost primii de la început până la sfârșit în acest raliu frumos. Ziua a doua a fost mai grea pentru că trebuie să ne păstrăm poziția. Mulțumirile noastre merg în primul rând partenerului nostru LBO fără de care participarea era imposibilă, apoi echipei mele”.

Victoria de la Tulcea înseamnă primele puncte pentru echipajul timișorean în acest sezon, după ce în Raliul Brașov nu a participat, iar în Raliul Timișului a fost forțat să abandoneze. Următoarea etapă a sezonului programează Raliul Clujului, în 21-22 iunie.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: