Andrei Dumitrescu, nou campion național de viteză în coastă. La 50 de ani după premiera semnată de bunicul său…

Brașov a fost gazda ultimei etape a ediției 2018 a Campionatului Național de Viteză în coastă, reuniune numită Trofeul Opel. Andrei Dumitrescu, ocupantul locului trei în această etapă, a reușit să adune un punctaj total ce l-a clasat pe primul loc în campionat, oferindu-i astfel titlul de campion absolut.

La bordul unui monopost Tatuus, Andrei Dumitrescu a reușit să adune punctajul 126, cu 19 puncte mai mult decât principalul său contracandidat. Reușita vine la 50 de ani de când bunicul său, legendarul Marin Dumitrescu, se impunea pentru ultima oară în acest sport.

În acest sezon, după cum punctează 24auto.ro, Andrei Dumitrescu a câștigat etapele de la Teliu, Reșița și Rânca, în timp ce la Râșnov și Câmpulung Muscel a încheiat pe 2, iar la Brașov pe 3. La Trofeul Total cursa s-a desfășurat în condiții de ploaie, Andrei încheind pe 16. La Sinaia, cursa favorită a bunicului său, Andrei nu a concurat din cauza unor probleme medicale.

Pilotul în vârstă de 36 de ani a debutat în această disciplină în 2007. Concurează la volanul monopostului Tatuus Formula Renault 2000 înca din 2010, care intre timp a suferit numeroase imbunatatiri si care anul trecut, in 2017, i-a adus titlul de vicecampion national.

Andrei provine dintr-o familie cu un lung istoric in acest sport, bunicul sau, Marin Dumitrescu facand istorie intre 1948 si 1976 si adunand majoritatea titlurilor de campion absolut de viteza pe circuit si in coasta.

Radu Dumitrescu, tatal lui Andrei si Silviu, a concurat si el in anii 80, in 1985 cucerind titlul de campion national al Grupei A la viteza pe circuit.

Silviu Dumitrescu, fratele lui Andrei, a debutat tot in 2007 si a avut cel mai bun rezultat in 2009, cand a castigat titlul de vicecampion national. Anul acesta a revenit in cursa dupa o lunga pauza, incheind sezonul pe locul 4 la general.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: