CNR, Cotnari Rally 2018: Simone Tempestini câștigă la Iași și este campion absolut

24auto.ro consemnează pe marginea penultimei etape a ediției în curs din Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Simone Tempestini și Sergiu Itu au obținut o victorie categorică în Cotnari Rally Iași și și-au asigurat matematic titlul absolut, cu o etapă înainte de încheierea ediției 2018 a Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

Cei doi, aflati la bordul unui Citroen C3 R5, acelasi cu care concureaza si in World Rally Championship, au avut doar o singura proba din cele 10 in care nu au fost pe prima pozitie, super speciala de la Râpa Galbenă.

Pe finalul rundei de la Iași, cei doi nu au mai avut emotii dupa ce singurul echipaj care mai ramasese matematic in lupta pentru titlu, format din Valentin Porcișteanu si Dan Dobre, aflat pe 2 atat in clasamentul general, cat si in cel de etapa, a abandonat in penultima proba.

Podiumul a fost completat de campionul national en titre Bogdan Marișca, al carui copilot a fost de aceasta data Karoly Borbely, acestia pilotand un Ford Fiesta R5, iar pe 3 au sosit Gergo Szabo si Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo).

Dupa aceasta etapa, a sasea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, in care au castigat 42 de puncte, Tempestini si Itu au ajuns sa acumuleze 208 puncte in clasamentul general FIA, in timp ce Porcisteanu si Dobre au 146 de puncte.

Credit foto: RallyPhoto.ro

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: