CNR, Raliul Moldovei 2019. Victorie categorică pentru Porcișteanu

Vicecampionul național absolut en-titre Vali Porcișteanu și-a adjudecat clar a treia etapa din Campionatul Național de Raliuri, Raliul Moldovei, devenind noul lider interimar al sezonului.

Cu un ecart confortabil încă din prima zi, echipajul argeșean Vali Porcișteanu – Dan Dobre a continuat să domine și ziua secundă a competiției moldave, reușind să câștige cinci din totalul celor 9 probe speciale ale zilei. Totodată, a urcat pe locul al doilea în Power Stage, după Dan Gîrtofan, obținând astfel încă 4 puncte suplimentare acordate pentru locul secund. Adrian Raspopa a obținut și el 3 puncte, care se acordă ocupantului locului 3 în Power Stage.

Cu această victorie, Vali Porcișteanu trece la șefia clasamentului general provizoriu, detronându-l, pentru moment, pe campionul en-titre Simone Tempestini, absent de la această etapă.

Lupta pentru locul secund i-a avut ca protagoniști pe Adrian Raspopa și Dan Girtofan, aceștia duelându-se pe tot parcursul zilei și ținând suspansul până la finalul raliului. De altfel, Raspopa a și menționat în conferința de presă de joi că absența lui Simone Tempestini a reaprins scânteia duelurilor la vârful clasamentului. În final, echipajul Adrian Raspopa – Cosmin Diacu a reușit să își adjudece locul doi, fiind urmat de echipajul Dan Gîrtofan – Tudor Mârza, care încheie astfel podiumul de premiere.

Organizatorul raliului, Adrian Raspopa, a declarat: „Sunt foarte mulțumit de cum au decurs lucrurile, nu am avut evenimente neplăcute, nu am avut probe anulate, totul a fost bine și deja ne pregătim de ediția aniversară de 10 ani, care va avea loc la anul, unde raliul va conta în calendarul European Rally Trophy”.

Sursa: comunicat de presa FRAS

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sapte

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: