Comisia de Automobilism şi Karting – ACR Timiş, paşi buni înainte la poarta Cetăţii Marii Uniri

La ACR ALBA-IULIA a avut loc în perioada 23-28 mai un eveniment foarte important si definitoriu pentru sportul automobilistic romanesc ACR-CNAK, desfasurat sub egida FIA (Federatia Internationala de Automobilism), atent si profesionist monitorizat de 5 traineri oficiali FIA de la clubul omolog din Australia, CAMS, si de conducerea ACR-CNAK.

Evenimentul a cuprins 4 sectiuni…

1. SENIOR MARSHALLS TRAINING… un stagiu de perfectionare in arbitrajul automobilistic, de ARBITRI SENIORI, pentru care au fost selectionati si au participat cei mai titrati arbitri din sportul automobilistic romanesc, toti obtinand la final calificative maxime, delegatia timisoareana fiind cea mai numeroasa: BEJENARIU RADU,VASILACHE NICOLAE,SBURLEA ADRIAN,ZAHARIE ALIN, GIURISICI GABRIELA, GIURISICI LADISLAU,CIONCA ALIN,BARTA EMERIC,KRAUS CARMEN, SICLOVAN OANA,NICOARA ADRIAN, CIONCA CORINA, multi dintre ei find la nivelul 2 de perfectionare FIA, primul nivel desfasurandu-se anul trecut.

2. CONCURS TEST – VTM ALBA IULIA 2014… concurs automobilistic la care au fost invitati cei mai de top sportivi auto ACR-CNAK ai momentului, care au realizat un adevarat regal sportiv automobilistic,sportivii timisoreni dovedind inca odata ca sunt varful de lance in sportul auto romanesc: KREPELKA ALEXANDRU, SZORAD ZOLTAN, LUNG CRISTIAN, POPA CLAUDIU, GIURISICI MARIUS, MARCOVICI ADRIAN.

In acest concurs arbitrii romani au fost testati practic in arbitraj si organizare, traineri australieni fiind deosebit de placut surprinsi de nivelul ridicat de cunostinte si de experienta romanilor, dar si de organizarea profesionista a ACR ALBA-IULIA, a directorului filialei si a colaboratorilor sai.

3. YDSP (young driver safety program) TRAIN THE TRAINER… Profesori de instructori pentru tineri piloti si securitatea acestora – la care au participat un numar foarte restrans si atent selectionati de profesionisti din sportul automobilstic romanesc, acestia fiind prima generatie si singurii traineri FIA de tineri piloti la acesta ora din tara. Si la aceasta sectiune un cunoscut om de sport Timisorean s-a evidentiat, GIURISICI LADISLAU, obtinand un calificativ maxim, care astfel ii va permite a creste noi generatii de piloti auto in conditii profesioniste si sigure.

4. YDSP (young driver safety program) – Program FIA in premiera , pentru tinerii piloti (cu varsta intre 8-21 ani)  de auto si karting, la care au fost cooptati cei mai titrati si talentati sportivi ACR-CNAK . Lotul national de sportivi romani au fost o surpriza deosebita pentru reprezentatii australieni ai FIA, talentul, cunostiintele si experienta lor la aceste fragede varste a impresionat deosebit de placut. Delegatia timiseana de sportivi a fost cea mai numeroasa din acest lot ( 13 sportivi,50 % ),obtinand aplauze, aprecieri, premii si calificative maxime din partea oficialilor FIA :

PELICI DARCO -13 ani – multiplu campion karting si automobilism,

PREUNCA MIHAI-13 ani – multiplu campion karting si automobilism,

ISAC ISABELA-10 ani-multiplu campion karting,elev scoala pilotaj auto,

NAGY VICTOR-8 ani-multiplu campion karting, elev scoala pilotaj auto,

TURAI MARIA-17 ani-campion karting,vicecampioana automobilism,

SUCAN LARISA -17 ani-campion karting,vicecampioana automobilism,

MARCOVICI ADRIAN-18 ani- multiplu campion karting si automobilism ,

SUGAR CRISTIAN – 16 ani –concurent si elev scoala pilotaj auto ,

GIURISICI MARIUS-21 ani- multiplu campion karting si automobilism,

VRAZSA OVIDIU-17 ani-campion karting si automobilism ,

GHITULESCU BOGDAN-9 ani-campion karting,elev scoala pilotaj auto,

TUDOREANU RAUL-20 ani-multiplu campion karting si automobilism ,

KERTI DAVID-14 ani-–concurent si elev scoala pilotaj auto .

Toate acestea dovedesc inca odata profesionalismul, tenacitatea, corectitudinea, spiritul de sportivitate si de fair play ai acestor minunati oameni de sport timiseni, arbitri, sportivi, organizatori, care au promovat inca odata cu succes maxim imaginea municipiului Timisoara si a judetului Timis, peste hotare, pina in AUSTRALIA si pina la cele mai ridicate nivele , FIA, care au dovedit din nou ca se poate investi cu incredere in ei si ca reprezinta in mod incontestabil varful de lance al automobilismului romanesc.

 

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: