Formula 1, Australia 2019: Bottas și Mercedes, maximum de puncte în runda inaugurală

Primul weekend de Formula 1 al sezonului 2019 a fost dominat de Mercedes. Hamilton s-a impus sâmbătă, în calificări, însă cursa din Australia a fost câștigată de Bottas, în timp ce replica Ferrari a fost sub așteptări.

Formel 1 – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Australien 2019. Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Formula One – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Australian GP 2019. Lewis Hamilton Valtteri Bottas

Hamilton și-a păstrat monopolul în calificările din Australia, cu acest al șaselea pole position, cu un timp mai bun decât propriul record reușit anul trecut, pe circuitul Albert Park. Bottas a completat prima linie Mercedes la start, replica Ferrari fiind oarecum sub așteptări, cu un loc 3 prin Sebastian Vettel și cu Charles Leclerc pe 5, între ei fiind Max Verstappen (Red Bull).

Formel 1 – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Australien 2019. Lewis Hamilton
Formula One – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Australian GP 2019. Lewis Hamilton

Valtteri Bottas a adus prima victorie pentru Mercedes, în chiar prima cursă a sezonului 2019, cea din Australia. Plecat pe pneuri soft, de pe a doua pozitie a grilei de start, finlandezul s-a instalat rapid in frunte si a optat pentru o singura oprire la boxe, cand a trecut pe medium. După cum notează tot 24auto.ro, a dominat cursa fara echivoc, de la start la finish, reusind si cel mai rapid tur de pista, care acum este recompensat cu un punct. Asadar, Bottas pleaca din Australia cu maximul de puncte, 26. La fel face si Mercedes, dupa aceasta prima dubla din nou sezon.

Remarcabilă a fost și clasarea pe poziția a treia a lui Max Verstappen, acesta fiind primul podium pentru Honda, nou motorist al lui Red Bull, după o „seceta” care datează din 2008!

Următoarea cursă este programată peste două săptămâni, în Bahrain.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = sapte

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: