Formula 1, Azerbaijan 2019. A patra dublă Mercedes, într-un campionat tot mai plictisitor!

http://24auto.ro/ notează că pilotul Mercedes Valtteri Bottas a obținut pole position pentru Marele Premiu al Azerbaijanului, într-o sesiune de calificări întârziată ca urmare a multitudinii steagurilor roșii. Finlandezul s-a impus și în cursă, reușind, alături de Hamilton, a patra dublă Mercedes din tot atâtea etape disputate anul acesta.

Bottas a gestionat perfect avansul luat în fața coechipierului Lewis Hamilton și a germanului Sebastian Vettel (Ferrari), care în final l-au urmat pe podium. În ciuda așteptărilor și a incidentelor de la calificări, care anticipau o duminică agitată, cursa de pe circuitul stradal din Baku a fost una neașteptat de liniștită. Replica Ferrari a fost una dezamăgitoare, iar dominația Mercedes riscă astfel să transforme restul campionatului într-un lung șir de curse una mai plictisitoare decât alta!

În urma victoriei de la Baku, Bottas a revenit pe primul loc în clasamentul general al piloților.

Clasamentul piloților: 1. Valtteri Bottas 87 p., 2. Lewis Hamilton 86 p., 3. Sebastian Vettel 52 p. Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes 173 p., 2. Ferrari 99 p., 3. Red Bull-Honda 64 p.

Următoarea cursă este programată pe 12 mai, în Spania, la Barcelona.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 11

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: