Formula 1, Qatar: Hamilton reduce diferența

Duelul dintre Hamilton și Verstappen a continuat în Qatar, pe un circuit care astăzi a găzduit în premieră o cursă de Formula 1. Britanicul a fost cel mai rapid în calificări, urmat de Verstappen și colegul de la Mercedes, Bottas. Penalizați pentru că nu au redus viteza pe o porțiune semnalizată cu steag galben, Bottas și Verstappen au plecat în cursă de pe 6, respectiv 7.

Chiar dacă după doar cinci tururi urcase până pe poziția secundă, Verstappen nu a avut un ritm senzațional și nu a reușit mai mult decât atât. Astfel, Hamilton a condus cu autoritate, de la start la sosire.

Surpriza zilei a furnizat-o veteranul Fernando Alonso (Alpine), care a reușit să ocupe a treia treaptă a podiumului, la capătul unei curse în care a avut o evoluție nesperat de bună.

Grație acestei victorii, Hamilton a reușit să reducă diferența față de Verstappen, de la 14 la 8 puncte. La constructori, ecartul este chiar mai strâns, de doar 5 puncte în favoarea Mercedes.

Clasament general piloți: 1. Max Verstappen 351,5 p., 2. Lewis Hamilton 343,5 p., 3. Valtteri Bottas 203 p.

Clasament general constructori: 1. Mercedes 546,5 p.,  2. Red Bull Racing Honda 541,5 p., 3. Ferrari 297,5 p.

Următoarea cursă, penultima din acest sezon, este programată în Arabia Saudită, pe 5 decembrie, după cum notează tot 24auto.ro.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: