Formula 1: Sauber se va transforma în Alfa Romeo

Din sezonul 2019, team-ul de Formula 1 Sauber se va numi Alfa Romeo. Ca o ironie a istoriei, la origini, Ferrari provine din Alfa, pentru ca la ora actuală Alfa să fie adusă înapoi pe pistă tocmai de căluțul cabrat.

Alfa Romeo Racing s-a născut. Sub acest nume și cu un nou logo, constructorul auto din Arese, alături de Sauber, atacă Formula 1, sezonul 2019. Piloți vor fi Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi.

Alfa Romeo a renunțat la Formula 1 după 1987, însă are o istorie fabuloasă în această disciplină. Primele două titluri la piloți, în Marele circ, au fost cucerite pe monoposturi Alfa: italianul Giuseppe Farina, în 1950, și argentinianul Juan Manuel Fangio, în 1951. Acum însă, trifoiul cu patru foi este mai degrabă echipa secundă a celor de la Maranello, care îi vor furniza motorul și vor privi îndeaproape evoluția speranței Giovinazzi.

De fapt, obiectivul este de a crea o echipă Ferrari junior, așa cum este cazul lui Toro Rosso pentru Red Bull, întărind în același timp imaginea mărcii Alfa Romeo.

Acțiunea are pe de altă parte și o valoare sentimentală în interiorul Grupului FCA (Fiat Chrysler). Schimbarea numelui și a logo-ului de la Alfa i-ar fi plăcut cu siguranță regretatului Sergio Marchionne, fostul numărul 1 de la FCA și Ferrari, care și-a dorit acest lucru. Mike Manley, succesorul său din fruntea FCA, a declarat: „Suntem mândri să ne asociem cu Sauber și sperăm ca tradiția în tehnica de excelență și stilul italian vor atinge cele mai înalte vârfuri în Formula 1”.

Scuderia Sauber este în Formula 1 din 1993 și a avut piloți importanți ca Alesi, Raikkonen, Massa, Fisichella, Kubica, Villeneuve și, în ultima perioadă, pe Leclerc, promovat acum la Ferrari. După cum notează toto www.24auto.ro, Sauber a obținut cele mai bune rezultate cu Perez, locul al doilea în sezonul 2012, iar în 2008, când echipa se numea BMW Sauber, Kubica a obținut o victorie pentru elvețieni.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: