Lugoj, gazdă a Campionatului Național pe echipe, la startul sezonului de motocros. Pe dealul Hezerișului…

Începerea sezonului competițional de motocros este punctată în week-end prin desfășurarea la Lugoj a Campionatului Național pe echipe, organizat de gruparea locală CS MotoExtrem Lugoj, în frunte cu managerul Liviu Jigmond, și Primăria municipiului de pe malurile Timișului. Concursul cailor putere pe două roți va avea loc sâmbătă 2 aprilie și duminică 3 aprilie, pista aflându-se pe Dealul Hezerișului iar accesul efectuându-se de pe centura Lugojului la intersecția cu drumul spre localitatea Hezeriș.

* clic pe imagini pentru mărirea fotografiei

Pista a fost inaugurată anul trecut, în 5 septembrie, prin Cupa Lugojului, iar apoi, în data de 12 septembrie 2015 s-a organizat etapa a treia de Campionatul Național individual.

La această a treia competiție organizată de Moto Extrem dar totodată și prima cursă din acest an participă toate echipele de motocros ale țării, printre altele din București, Brașov, Sfântu Gheorghe, Arad, Câmpina sau Mediaș.

Sâmbătă 2 aprilie 2016 vor evolua clasele: 50cmc, 85cmc, MX1 și veterani iar duminică 3 aprilie vor evolua clasele 65cmc, MX2 și amatori.

Pista a fost construită în 2009 pe terenul personal al lui Liviu Jigmond și este unica funcțională de nivel național în momentul actual din zona de vest a țării, de atunci fiind folosită pentru antrenament de multiplul campion național Mihai Stoichescu.

Caracteristicile pistei sunt pământul argilos, lungimea de circa 1.700 de metri, lățimea de minim 6 metri și maxim 10 metri iar gradul de dificultate mediu-ridicat.

Organizator, Clubul Sportiv Moto Extrem Lugoj, împreună cu Primăria Lugoj.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: