Primii români în clasamentul general al Campionatului European de Hillclimb, de la BSSR Timișoara

Szene Raul și Sorin Botez, piloți ai clubului timișorean BSSR, au participat la etapa Campionatului European de Hillclimb ce s-a desfășurat la Glasbach, în Germania, fiind de fapt singurii români prezenți la acest circuit de viteză în coastă.

Traseul a fost unul plin de provocări iar emoțiile, mari. Cu atât mai mari cu cât unele probleme tehnice i-au încurcat în prima zi urcările lui Szene Raul, până în următoarea fiind însă remediate. În cea de-a doua zi de concurs, Sorin Botez a avut o ieșire în decor în manșa a II-a dar până la următoarea urcare mașina a fost reparată.

13072655_1633173366943379_3916322703615154312_o

Szene Raul a împărtășit câteva impresii din competiția germană, explicând că “a fost o etapa plina de provocari, un traseu foarte frumos si o organizare impecabila! Traseul a fost unul tehnic dar de viteza, virajat, avand o lungime de 5.5 km. La start au fost prezente 150 de masini. Spectatorii au fost in numar impresionant, 25.000. Au fost amenajate tribune pentru spectatori, locuri special amenajate pentru mancare si bautura, autobuz pentru spectatorii care doreau sa isi schimbe pozitionarea pe traseu,  ecrane si boxe de-a lungul traseului, un comentator care prezenta fiecare pilot, masina, istoricul pilotului. Desi eram in masina pe traseu si nu am auzit descrierea, a fost un moment foarte frumos cand am vazut filmarea cu urcarea mea si prezentarea facuta de comentator: Raul Rikardo Szene aus Timisoara, Rumanien. Felicitari si colegului meu de echipa, Botez Sorin, care desi nu a punctat in clasamentul general FIA, a reusit un frumos loc 5 la grupa E1/H/FIA”.

Szene a mai spus că ”ne bucuram ca ne-am revazut prietenii din anii trecuti si ca ne-am facut prieteni noi dintre participanti. Este o onoare ca figurez in clasamentul FIA locul 4 la grupa N FIA- Categoria 1-  Production cars, fiind primul roman care a punctat in clasamentul general FIA – Production Car a Campionatului European de Hillclimb. Multumim tuturor celor care ne-au sustinut si celor care au facut posibila participarea noastra la aceasta etapa. Multumesc partenerilor F.M. Medident, Dasierra Consult si BSSR automotosport dar si tuturor prietenilor care au fost conectati live la etapa!” 

http://www.fia.com/events/european-hill-climb-championship/season-2016/2016-standings

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: