Rezultat excelent pentru Claudiu Barbu în Africa Eco Race 2019

Federația Română de Automobilism Sportiv anunță că românul Claudiu Barbu, nimeni altul decât campionul național la rally raid, a reușit să încheie cu succes a 11-a ediție a Africa Eco Race, competiția care a înlocuit Raliul Dakar pe tărâm african începând cu 2009.

Pilotul român a încheiat pe 6 la Side by Side Vehicles (SSV) și pe 30 la general, la capătul a aproape două săptămâni de aventură. După cum mai punctează http://24auto.ro/, peste 50 de echipaje au luat startul în prima zi din 2019, în Monte Carlo, în cursa care s-a încheiat în capitala Senegalului, Dakar.

În total, concurenții care au reușit să termine cursa au străbătut nu mai puțin de 6.000 de kilometri, majoritatea prin deșertul african, de-a lungul a 12 probe speciale.

Performanta lui Claudiu Barbu este cu atat mai mare cu cat in acest an a decis sa infrunte dunele de nisip si conditiile grele de pe traseu de unul singur, fara navigator si echipa de asistenta. De altfel, acesta a devenit primul pilot, la auto, din istorie care trece linia de finis in Dakar in aceste conditii.

De altfel, acesta a dat dovada de altruism, ramanand alaturi de Kenjiro Shinozuka pentru mai multe, ore dupa ce niponul a ramas in urma din cauza problemelor tehnice. Si Claudiu Barbu a avut probleme, pe care le-a rezolvat de unul singur, desi asta a insemnat aproape trei zile fara somn.

Sursa: comunicat FRAS

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: