Timişul, ca o mânuşă: „Napoca Rally Team”, antrenament pe speciala Hăuzeşti pentru Raliul Germaniei, etapă de Campionat Mondial. Când se închide traseul…

Echipa de raliuri Napoca Rally Team, participantă luna aceasta la Raliul Germaniei, etapă în Campionatul Mondial, a ales şi un traseu din estul judeţului Timiş ca parte a pregătirilor pentru întrecerea de nivel înalt.

„Rallye Deutschland”, programat în 2014 în perioada 22-24 august, cu punct de start Trier şi desfăşurându-se în zona viticolă Mosel, este componentă a calendarului competiţional în World Rally Championship, urmând a reuni săptămâna viitoare crema automobilismului sportiv. În vederea acestei semnificative participări, „Napoca Rally Team” va fi prezentă zilele acestea cu 4 echipaje pe un tradiţional traseu de raliu din judeţul Timiş, şi anume pe proba specială Hăuzeşti. Testele şi antrenamentele în preajma lacului Surduc sunt binevenite în condiţiile în care speciala de la Hăuzeşti seamănă cu probele din Germania, şi anume cu porţiuni înguste, foarte virajate, cu desfăşurare în zone rurale. Speciala Hăuzeşti a fost probă şi în ediţiile din 2012 şi 2013 ale Timiş Rally, reactivat de Mihai Leu prin AMC Racing Hunedoara.

Printre protagonişti se regăsesc membrii familiei Tempestini, tată şi fiu, dar şi Bogdan Marişca.

În vederea descinderii celor de la Napoca Rally Team în Timiş, compania A-CAR Timişoara, condusă de inginerul Ionel Patrichi, asigură închiderea traseului în zona respectivă, în zilele de marţi şi miercuri, 12-13 august.

Hăuzeşti este un sat amplasat de-a lungul văii Hăuzeasca, pe raza comunei Fârdea, în partea sa nordică, fiind cel mai mic ca număr de locuitori dintre cele 7 sate componente. Hăuzeşti era lovit la 29 iulie 1980 de o viitură din Munţii Poiana Ruscăi, inundaţiile soldându-se cu moartea a 11 oameni, aproape 100 de evacuaţi şi numeroase locuinţe distruse.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: