Trei timișoreni la o etapă FIA, Glasbachrennen

Trei piloți timișoreni de automobilism sportiv, și anume Szene Raul, cu Evo 9 de grupa N, Sorin Botez, cu Evo 6 de grupa H, și Adrian Ionescu, cu Evo 9 de grupa H, vor reprezenta în weekend România la cea de-a 22-a ediție a reuniunii de profil Internationales ADAC Glasbachrennen, competiție parte încă din 2012 a calendarului European Hill Climb Championship.

Etapa unei noi ediții a competiției automobilistice de circuit montan de la Glasbach, în Germania, derulată sub egida FIA, se va desfășura în acest an în 10 și 11 iunie, la sfârșitul acestei săptămâni, iar la start se vor afla și piloți timișoreni, nerăbdători să-și testeze veleitățile în tradiționala întrecere, inaugurată în 1974: ”Mașinile au plecat deja spre Glasbach și abia așteptăm această etapă de hillclimb! Sperăm ca vremea și mașinile să țină cu noi și să venim acasă cu locuri cât mai sus în clasament!” 

Acest cel mai lung circuit montan de curse din Germania dar devenit și cel mai sigur și modern din Europa prin îmbunătățirile aduse are o lungime de 5.500 de metri, cu o diferență de nivel de 260 de metri și 35 de viraje, lățimea carosabilului fiind de 6 metri și cu linia de sosire amplasată la o înălțime față de nivelul mării de 640 de metri.

”Suntem, ca întotdeauna când participăm la etape europene, mândri să ne reprezentăm țara! Dacă sunt oameni pasionați de acest sport și care vor să ne susțină, îi așteptăm pe traseu, în locurile special amenajate pentru spectatori”, au mai semnalat concurenții timișoreni ai întrecerii din Bad Liebenstein, cea mai veche stațiune balneară din Thüringia, regiune aparte prin pădurile sale și rezervațiile naturale.

Triumfător la ediția precedentă, din iulie 2016, a fost Simone Faggioli, pe Norma M20 FC, cu timpul de 4:03,258, prin a stabili și un nou record al circuitului, 2:01,701, redobândindu-și astfel sceptrul deținut la Glasbachrennen în 2013 și 2014 după ce în 2015 se impunea cehul Milos Benes. Competițiile continentale de automobilism sportiv cu profil montan se derulează încă din anul 1930, fiind în desfășurare în 11 țări europene.

”Pe această cale mulțumim Dasierra Consult și BSSR Automotosport, care au făcut posibilă participarea noastră la această etapă de campionat european”, au mai specificat participanții de pe Bega la evenimentul organizat de gruparea RSG Altensteiner Oberland e.V. im ADAC, afiliată forului Deutscher Motor Sport Bund e.V.

Totodată, protagoniștii bănățeni au lansat și o invitație amatorilor de asemenea curse prin a le fi alături în timp real: Nu uitați deci ca sâmbătă 10 iunie și duminică 11 iunie să deschideți calculatorul sau telefonul pentru a vedea transmisiunea live de pe glasbachrennen.de și facebook! Succes tuturor participanților”.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 4

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: