Triumf pentru Félix da Costa, în deschiderea noului sezon de Formula E

Start perfect pentru BMW i Andretti Motorsport și BMW iFE.18 în debutul celui de-al cincilea sezon din Campionatul FIA Formula E ABB: António Félix da Costa (Portugalia) a sărbătorit victoria la debutul echipei oficiale BMW, la Ad Diriyah (Arabia Saudita).

Félix da Costa a obtinut pole position la start. În cursă, susținerea fanilor prin intermediul votului “FANBOOST” l-a ajutat să-și păstreze primul loc în duelul palpitant cu campionul en-titre Jean-Eric Vergne (Franța, DS Techeetah) până la final. Podiumul a fost completat de Jerome D’Ambrosio (Mahindra Racing), după cum notează tot http://24auto.ro/.

A fost cea de-a doua victorie a lui Félix da Costa in cariera lui din Formula E. Alexander Sims (Marea Britanie) a fost implicat in numeroase dueluri la debutul sau in competitia monoposturilor electrice si a trecut linia de sosire al 18-lea, dupa doua penalizari pentru incalcarea regulamentului tehnic.

Ad Diriyah (KSA), 15th December 2018. ABB FIA Formula E Championship, Ad Diriyah E-Prix, BMW i Andretti Motorsport, BMW i Motorsport, Antonio Felix da Costa (PRT) BMW iFE.18.

Dupa aversele de dimineata, cei 22 de piloti au avut o singura sesiune de antrenamente disponibila inaintea calificarilor. Numeroasele intarzieri au facut ca pilotii sa inceapa calificarile in doua grupuri, fata de patru, cate sunt in mod obisnuit

Cursa a avut loc in conditii uscate. Nou introdusul “ATTACK MODE” si “FANBOOST” au oferit mai multa actiune. Félix da Costa a fost unul dintre cei cinci piloti care a putut sa utilizeze un boost suplimentar de energie in partea finala a cursei.

Campionatul FIA Formula E ABB va avea cea de-a doua etapa la Marrakech (Maroc), la 12 ianuarie 2019.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = trei

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: