VIDEO. Episodul 2 din ”FIA Pure Motorsport: The Restart”. Campionatul European de Truck Racing

FIA se concentrează în episodul 2 al prezentării video ”FIA Pure Motorsport: The Restart” pe Campionatul European de curse pentru camioane, aliniate în grila de start a circuitelor cu peste 5 tone fiecare dar și peste 1.200 de cai putere. Sezonul 2020 a fost mai scurt ca niciodată datorită impunerilor restrictive aplicate lumii arenelor, iar drept urmare nici titlul continental n-a fost decernat ca urmare a numărului prea redus de concursuri, doar trei, cel programat la Misano fiind în cele din urmă anulat, însă a fost deja întocmit calendarul ediției 2021, propunând 16 echipaje în întreceri.

foto: FIA ; FIA European Truck Racing Championship

Germanul Jochen Hahn n-a pierdut așadar anul acesta coroana continentală păstrată și în anul 2019, când cucerea titlul european pentru a șasea oară consecutiv, neamțul care pilotează de două decenii dominând sezonul de anul trecut cu nu mai puțin de 13 victorii de etapă.

Însă competiția a devenit mai echilibrată, pe lângă faptul că atât în plan numeric cât și în plan valoric se anunță a reveni în forță anul viitor, iar drept dovadă faptul că reuniunile din 2020 au fost adjudecate de piloți diferiți de la o etapă la alta, și anume Norbert Kiss, Adam Lacko și Sascha Lenz, ceea ce anunța o rundă finală la mustață în Italia, la Misano, care a fost însă anulată, tot ca urmare a implementării unor protocoale extrasportive.

Comisia FIA Truck Racing Commission a decis așadar să nu desemneze câștigătorii pe 2020 ai titlurilor FIA ETRC, promotorii competiției și FIA concentrându-și în schimb atenția pe pregătirea sezonului 2021, unul în care 9-10 echipaje ar putea emite pretenții la lauri, conform estimărilor campionului continental la zi, germanul în vârstă de 46 de ani Hahn, care a călcat practic pe urmele tatălui său, remarcabil în aceeași ramură, ștafeta în dinastia de profil a familiei din Germania urmând a lua calea exponentului unei a treia generații, fiul lui Jochen fiind înscris la rândul său la start.

În grilă și cea mai de succes femeie în întrecerile FIA, Steffi Halm, dar și două speranțe, mulatra în vârstă de 16 ani Aliyyah Koloc, din Cehia, și francezul în vârstă de 19 ani Teo Calvet. Dar iată reperele calendarului anunțat pe 2021 și episodul 2 video… http://www.fiaetrc.com/news/681/2021-fia-etrc-calendar-revealed

Video

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: