VIDEO. FIA Pure Motorsport, ”The Restart” – episodul 5: African Rallye Championship celebrează 40 de ani de istorie

FIA prezintă un nou episod din seria “Pure Motorsport – The Restart”, pe urmele reluării întrecerilor în urma tragerii pe dreapta în 2020. Cu vastele dar și neiertătoarele sale întinderi pentru echipaje și motoare, continentul de abanos oferă cadrul ideal derulării FIA African Rally Championship (ARC), adrenalină curată în vinele piloților profesioniști și amatori pe traseele regiunii sub-sahariene. Lansată în 1981, competiția atinge o bornă aniversară, 40, propunând rute legendare. 

Foto: FIA, African Rally Championship

Cu 8 titluri la activ, zambianul Satwant Singh este cel mai decorat pilot din istoria seriilor, campionul în exercițiu Manvir Baryan (Kenya) menținându-și laurii din 2017. Anul trecut, Baryan și co-pilotul britanic Drew Sturrock s-au impus în Pearl of Uganda Rally, în august 2020, asigurându-și trei titluri consecutive în Campionatele Africii cu două runde rămase de disputat din sezonul 2019, în Tanzania și Rwanda.

Baryan și Sturrock, pe o Škoda Fabia R5, au încheiat pe podium în fiecare rundă a ARC la care au participat, câștigând locul I în Coasta de Fildeș, Zambia și Uganda, locul 2 în Africa de Sud și un loc 3 în Kenya, prin care și-au consolidat un avans semnificativ în fața rivalilor, rămași cu puține marje de manevră pe ruta spre titlu, pe locul secund fiind zambienii Leroy și Urshlla Gomes.

A urmat un an 2020 de uitat, cu majoritatea curselor anulate, organizatorii fiind optimiști în privința unei reveniri de succes în 2021, motoare gata de start.

VIDEO

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 4

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: