VIDEO. WRC, Australia 2018: Ogier, campion pentru a șasea oară consecutiv

Ultimul act din sezonul 2018 în Mondialul de raliuri a lămurit situația atât în ierarhia piloților, cât și în cea a constructorilor. Astfel, chiar dacă etapa din Australia a fost câștigată de Jari-Matti Latvala, titlul mondial la piloți i-a revenit lui Sébastien Ogier. Totuși, victoria lui Latvala a fost decisivă pentru Toyota, în competiția echipelor.

Ogier a terminat Raliul Australiei pe locul al cincilea, suficient însă pentru a-și adjudeca, pentru a șasea oară consecutiv, coroana cu lauri. El a reușit să încheie sezonul în fața celor doi rivali la titlu, Thierry Neuville, care s-a aflat în fruntea ierarhiei o bună parte din campionat, și Ott Tanak. Avansul francezului a fost de 18 puncte față de Neuville și 38 față de Tanak, după cum notează tot http://24auto.ro/.

La fel ca la piloți, și la constructori titlul s-a decis în ultima etapă. Prin victoria din Australia, Latvala a contribuit la obținerea titlului la constructori de către Toyota, care a câștigat astfel duelul cu Hyundai, Ford M-Sport și Citroën. Latvala fost urmat pe podiumul din Australia de Hayden Paddon (Hyundai) și Mads Ostberg (Citroën).

Ogier și copilotul său, Julien Ingrassia, au câștigat primele patru titluri cu Volkswagen, apoi încă două cu Ford M-Sport. Anul viitor, ei și-au propus să se încoroneze pentru a șaptea oară, sub culorile Citroën, echipa lor de debut.

VIDEO

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 3

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: