WRC 2018, Raliul Spaniei: Loeb a câștigat în Catalonia

Sébastien Loeb (Citroën) s-a impus în Raliul Spaniei, penultimul duel din sezonul 2018 al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC). Etapa s-a desfășurat în prima zi pe macadam, după care au urmat două zile de asfalt, fiind singurul raliu mixt din calendar.

 

Prezent doar în trei etape din acest an, Loeb s-a impus în Catalonia cu un avans de doar 2,9 secunde în fața lui Sébastien Ogier (M-Sport Ford), care a preluat șefia în clasamentul piloților, la trei puncte în fața lui Neuville (Hyundai). Podiumul a fost completat de Elfyn Evans (M-Sport Ford).

Vineri, lider era Ott Tanak (Toyota), în timp ce Ogier a terminat ziua pe locul 7, iar Thierry Neuville, venit în Spania ca lider al momentului, abia pe 9. Lucrurile s-au schimbat sâmbătă, când Tanak s-a văzut nevoit să schimbe o roată pe proba speciala, iar lider la finalul zilei avea să fie Latvala (Toyota), cu 7,2 secunde în fața lui Ogier și 9,9 secunde față de Loeb. La capătul celor patru speciale de duminică, Loeb s-a impus grație alegerii inspirate a pneurilor, pe fondul condițiilor meteo schimbătoare, în timp ce Latvala a pierdut 48 de secunde după ce a lovit o glisieră, după cum consemnează tot www.24auto.ro.

Cu nouă titluri mondiale în cont, Loeb a mai apărut de câteva ori în raliuri, după retragerea sa din 2012. Ultimele sale reusite au fost in 2013 – Monte Carlo si Argentina. Prin victoria din Spania, a 79-a din cariera, el a adus primul succes din acest an pentru Citroën.

Clasamentul piloților: 1. S. Ogier 204 p., 2. T. Neuville 201 p., 3. O. Tanak 181 p.

Ultima etapă a sezonului 2018 din WRC se va disputa în Australia, in perioada 15-18 noiembrie.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: