WRC, Argentina 2019: 1-2 Hyundai, cu Neuville învingător

Thierry Neuville (Hyundai) a câștigat Raliul Argentinei, competiție perturbată anul acesta de ploi puternice. Aflat la a doua victorie consecutivă din 2019, Thierry Neuville a fost urmat pe podium de Andreas Mikkelsen (dubla Hyundai) și de Sébastien Ogier.

Joi, primul lider a fost Ott Tänak, apoi Kris Meeke a luat avans vineri, însă Tanak a revenit, dar o greșeală avea să-l coste poziția de lider, în favoarea lui Neuville. După cum notează tot http://24auto.ro/, sâmbătă, Neuville și Tänak și-au mărit avantajul. Ogier a avut probleme cu direcția, iar Tanak avea să abandoneze la finele zilei, din motive tehnice.

Penalizat sâmbătă cu 10 secunde, pentru că nu a respectat road book-ul, duminică Meeke a trecut în fața lui Sordo și Ogier. Câștigând Power Stage-ul, Ogier avea să termine raliul pe podium, în spatele piloților Hyundai. Practic, podiumul s-a stabilit în Power Stage, Ogier trecând în fața lui Meeke cu doar 1,4 secunde!

Clasamentul piloților: 1. T. Neuville 110 p., 2. S. Ogier 100 p., 3. O. Tanak 82 p.

Clasamentul constructorilor: 1. Hyundai Shell Mobis World Rally Team 157 p., 2. Toyota Gazoo Racing World Rally Team 120 p., 3. Citroën Total World Rally Team 117 p.

Următoarea etapă se va disputa pe 10-12 mai, în Chile.

Acest articol a fost publicat în Auto-Moto și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = sapte

 


Ultimele articole din categoria Auto-Moto: