Alexandra Chiosa şi Bogdan Mihai la U11, Iasmina Bugarschi şi Darius Cheţa la U9, primii la general după cele 4 turnee Syonic Badminton Cup 2015. FOTO

Adresată copiilor din generaţiile 2007 şi 2005 din Timiş şi judeţele limitrofe şi organizată pe rând în această toamnă la Arad, Bocşa, Deva şi, luna aceasta, la Timişoara, Syonic Badminton Cup s-a dorit a fi o continuare ca primă treaptă superioară pentru proiectul de iniţiere „Shuttle Time – Badmintonul în şcoli”, implementat în premieră în urmă cu 3 toamne de Federaţia Română de Badminton în cel mai vestic judeţ al ţării. Iar ediţia de debut, SBC 2015, a fost una de succes. Iată câteva detalii, câştigătorii şi câteva fotografii…

Dacă badmintonul n-a mai intrat în 2015 în ierarhia celor mai buni 10 sportivi timişeni în disciplinele olimpice, Andra Olariu obţinând în schimb o menţiune la Gala Sportului „Prosport”, în calitate de campioană naţională de seniori şi la U19, atât la simplu cât şi la dublu, iar antrenorul Ştefan Nyari un premiu de excelenţă pentru promovarea şi dezvoltarea sportului în Timiş, în schimb sportul la fileu a continuat să-şi vadă cu sârg, şi pe acest final de an, de plămădirea noilor generaţii şi imulsionarea practicării sale în rândul celor mici.

Pe lângă concursul local juvenil „Cupa fulgilor de nea”, rezervat timişorenilor de la gruparea CSM, luna decembrie a adus aşadar şi ediţia de pe malurile Begăi a Syonic Badminton Cup, anticipată cu mare nerăbdare de elevii participanţi, fapt confirmat de părinţii implicaţi în evenimente. „Copiii de-abia aşteaptă să înceapă un nou turneu”, a fost nu doar unul dintre semnalele încurajatoare pe marginea întrecerilor cu câte 12 reprezentanţi din fiecare din judeţele Arad, Caraş Severin, Hunedoara şi Timiş. Iar cei prezenţi s-au implicat cu mic cu mare atât în arbitrarea jocurilor cât şi în… galerii.

La finalul competiţiei organizate de forul federal în parteneriat cu Syonic Badminton Cup, Yonex şi autorităţile locale din cele 4 judeţe, şi în prezenţa preşedintelui FRB, timişoreanca Animona Huţu, au fost premiaţi atât ocupanţii podiumurilor pe categorii de vârstă şi de concurs ai întrecerii din Sala de sport a Colegiului Tehnic Ferdinand I de pe strada Lorena, „casă a badmintonului” pe Bega, cât şi câştigătorii în ierarhia generală după 4 reuniuni.

Demarat pe 12 septembrie la Arad, Syonic Badminton Cup a continuat în 17 octombrie la Bocşa, pe 15 noiembrie la Deva iar zilele trecute la Timişoara, unde, vreme de aproape 5 ore, cei circa 50 de copii implicaţi din patru judeţe au concurat în cel de-al patrulea şi ultimul turneu al toamnei.

În ansamblul tuturor reuniunilor, cel mai bine clasaţi la fiecare categorie şi grupă de vârstă au fost Iasmina Bugarschi, din Timişoara, la fetele de 2007, cu 400 de puncte, Darius Cheţa din Şimand, la U9 băieţi, cu 300 de puncte, Alexandra Chiosa, din Timişoara, cu 380 puncte la U11 fete, iar la U11 băieţi Bogdan Mihai, din Timişoara, cu 320 de puncte.

Încurajator, unii dintre copiii care au descoperit badmintonul în aceşti ultimi ani prin proiectul „Shuttle Time”, implementat în şcoli, au continuitate prin Syonic Badminton Cup, prinzând şi mai mult gustul întrecerii, însă nu numai, câţiva dintre ei fiind cooptaţi inclusiv într-un lot timişorean de 4 băieţi şi 4 fete care vor juca în 8-10 ianuarie în concursul internaţional de 11-13 ani ce va avea loc la Pecs cu participarea a 10 ţări, în cadrul Nations to Nations U13.

Timişorenii vor avea parte în Ungaria de 9 meciuri, câte 3 de simplu băieţi respectiv simplu fete, iar câte unul de dublu, la băieţi, fete şi mixt, din lot făcând parte Alexandra Soare, Alexandra Chiosa, Diana Popescu şi Briana Herciu – ultimele 3 lansate prin „Shuttle Time”, respectiv Vlad Dehelean, care în 4 ianuarie va împlini 9 ani, Patrick Binder, Robert Kubik, iniţiat prin Shuttle Time la „Generală 24” şi învingătorul de la SBC, Bogdan Mihai.

Până atunci, vacanţă de Crăciun şi în badminton, dar abia de duminică şi pentru alţi 3 timişoreni, aflaţi în perioada 12-20 decembrie la Bucureşti într-un cantonament al loturilor sub 15 şi 17 ani, beneficiind şi de expertiza unor antrenori din Austria şi Danemarca. Participanţi de pe Bega, Daniel Popescu, Paul Hărănguş şi Alexandra Soare.

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: