Andra Olariu, Corciuc și Posteucă, timișorenii dintre cei 10 finaliști ai Campionatului Național de seniori. Favoriții numărul 1, calificați în bloc în ultimul act, de duminică

Marius Corciuc și multiplul campion național Florin Posteucă, cel mai în etate dintre sportivii calificați în finalele de duminică, precum și Andra Olariu, vor reprezenta mâine Timișoara în două dintre cele 5 probe punând în joc aurul ediției din acest an a Campionatului Național de badminton pentru seniori, continuat astăzi cu 29 de meciuri, în sala ”Constantin Jude”.

Toți sportivii desemnați principali favoriți ai probelor competiției din acest an de pe malurile Begăi și-au obținut sâmbătă seară biletele pentru finalele de mâine, care vor începe la ora 10, inaugurate fiind de ultimul act la dublu mixt, după care vor urma, în ordine, finalele la simplu, ale fetelor respectiv băieților, și la dublu, în aceeași ordine.

Zece sunt sportivii calificați în cele 5 finale de duminică, doi dintre aceștia, și anume partenerii de dublu băieți Robert Ciobotaru și Daniel Cojocaru reușind performanța de a accede pe toate fronturile în ultimul act, așadar și la simplu masculin precum și la dublu mixt. Duminică se vor afla de două ori față în față și o dată de aceeași parte a fileului!

Vor fi două finale exclusiv băcăuane și una exclusiv moldavă, 4 fiind cluburile din țară care au exponenți în ultimul act, și anume Știința Bacău, CSU Galați, Politehnica Iași și CSM Timișoara.

Adelina Marin, la simplu fete și dublu mixt, precum și Alexandra Milon, în probele de dublu, feminin și mixt, se vor alinia în câte două finale, alți 6 sportivi urmând a avea câte o apariție, printre care și junioara timișoreancă Andra Olariu, care își va apăra titlul național la simplu, precum și colegii săi de la Clubul Sportiv Municipal, Marius Corciuc și Florin Posteucă, favoriți numărul 1 în echilibrata probă de simplu băieți.

Tânărul Corciuc și Florin Posteucă, remarcabil la cele 38 de primăveri ale sale, au acces în finala de dublu după 39 de minute pe muchie, 25-23 și 21-17 cu Collins Valentine Filimon și Mihai Grosu, în cealaltă semifinală perechea Ciobotaru & Cojocaru trecând la 15 și 16 de David Nițu și Cosmin Panfil. La aproximativ aceleași diferențe i-au depășit favoriții numărul 2, în sferturi, și pe tinerii timișoreni Andreas Thiel și Mircea Vasiu, cu 21-17 și 21-15.

Și la dublu fete își for disputa supremația tot favoriții numărul 1 și 2 ai probei, Magda Lozniceriu și Alexandra Milon, care au trecut la 12 și 13 de Irina Călin și Andreea Dimitriu, respectiv Miruna Nițu și Cătălina Simionescu, învingătoare în semifinale la 15 și 18 în dauna perechii Bratu & Ristea.

Tot un duel 1-2 și la simplu fete, mai experimentata Adelina Marin vizând s-o deposedeze de trofeu pe localnica junioară Andra Olariu. Marin, favorită numărul 1, s-a impus după 105 puncte și 43 de minute în semifinala cu Ana Mădălina Bratu, pe când Andra Olariu a avut nevoie de 101 puncte disputate și 41 de minute pentru a trece în penultimul act de Ruxandra Obreja, cu 17-21, 21-8, 21-13, după ce în sferturi dispunea de Magda Lozniceriu la 14 și 16.

Nu neapărat în toate probele s-au calificat însă în finale favoriții numărul 1 și 2. Astfel, cea de simplu băieți, cu Robert Ciobotaru principal favorit, îl aduce în prim-plan pe favoritul numărul 3 Daniel Cojocaru, care a trecut în semifinale de Florin Posteucă, după ce veteranul dispunea la capătul unui mini maraton de 53 de minute de mai tânărul Collins Valentine Filimon, favorit numărul 2, pe seturi 10-21, 21-19, 21-19. Spectaculosul triumf din sferturi al timișoreanului Posteucă s-a conturat abia pe final, după ce în setul 3 era condus la un moment dat cu 10-4.

Tot un timișorean a pierdut și cealaltă semifinală, Mircea Vasiu fiind depășit la 15 și 12 de Robert Ciobotaru, după ce sportivul lui CSMT trecea simetric de Adrian Dereli, la 16, în sferturi. Vasiu ajungea semifinalist după ce îl surprindea vineri pe concitadinul său Mircea Corciuc, favorit numărul 4, eliminându-l după ce era condus la seturi: 13-21, 21-10, 21-9.

În fine, o finală în care au avansat favoriți numărul 4, Adelina Marin și Robert Ciobotaru, la dublu mixt, după ce au trecut în peste treisferturi de oră de Collins Valentine Filimon și Cătălina Simionescu, tot de la 0-1, și anume 18-21, 21-14, 21-10.

Favoriții numărul 1 la dublu mixt, Daniel Cojocaru și Alexandra Milon, au acces mai lesne în ultimul act, cu 21-18, 21-12 în dauna lui Marius Corciuc, de la CSM Timișoara, și a ieșencei Magda Lozniceriu.

Toți sportivii implicați în partidele de astăzi, și în special cei pătrunși pe mai multe fronturi în finalele de duminică, au depus un considerabil efort în condițiile în care au avut de disputat cel puțin câte două întâlniri pe fiecare probă, în cazul unora câte trei la număr.

*

Programul finalelor de duminică:

(ora 10) Daniel Cojocaru (CS Știința Bacău) & Alexandra Milon – CS Știința Bacău (1) – Robert Ciobotaru (CS Știința Bacău) & Adelina Marin (CS Știința Bacău);

(ora 10,40) Adelina Marin (1) – Andra Olariu;

(ora 11,20) Robert Ciobotaru (1) – Daniel Cojocaru;

(ora 12) Magda Lozniceriu (CS Politehnica Iași) & Alexandra Milon (1) – Miruna Nițu & Cătălina Simionescu (ambele din CSU Galați);

(ora 12,40) Marius Corciuc & Florin Posteucă (1) – Robert Ciobotaru & Daniel Cojocaru.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 17

 


Alte articole legate de acest subiect: