Andra Olariu, dublă câştigătoare a Cupei României U17 pentru CSM Timişoara, în Bucureşti, premiată fiind de Dezideriu Blaier, ex-director al CSŞ1 Timişoara

Conform bunului obicei al popularului badminton, luna mai duduie de competiţii, pe lângă finalele în Thomas Cup şi Uber Cup, ale Campionatului Mondial masculin respectiv feminin pe echipe, derulându-se şi câteva pe plan intern, iar de la ultima Andra Olariu tocmai a revenit cu 3 clasări pe podium, dintre care două pe locul I.

Marea surpriză la nivel mondial a furnizat-o selecţionata Japoniei, care s-a calificat în ambele finale şi chiar a câştigat una, cea masculină. Faptul este de menţionat deoarece badmintonul românesc a avut anul trecut onoarea de a avea printre protagoniştii şi chiar câştigătorii unor probe în Internaţionalele României de la Timişoara, în sala „Banu Sport”, sportivi din arhipelagul nipon. Iar explicaţia saltului calitativ al insularilor este dată de preluarea coordonării selecţionatelor naţionale de Park Joo Bong, ex-campion mondial la dublu mixt pentru Coreea de Sud.

Japonezii au dispus pe rând de China, 3-0 în semifinale, şi Malaysia, 3-2 în finală, adjudecându-şi astfel Thomas Cup, la New Dehli. De fapt un Campionat Mondial al selecţionatelor naţionale, luându-şi denumirea la fileul masculin după Sir George Thomas, prim preşedinte al forului internaţional, întrecerea se dispută iniţial la nivelul celor 5 continente, având ulterior o finalitate, în acest caz în India.

Japonia a pierdut finala la fete în faţa celor din China, care au intrat astfel în posesia Uber Cup.

Iar de pe plan internaţional, în arena internă, ce programează în weekend Campionatul Naţional de seniori, la Galaţi, unde CSM Timişoara va deplasa un lot alcătuit din Florin Posteucă, Marius Corciuc, Mircea şi Radu Vasiu, Emanuela Avrămuţ, Corina Popa şi Andra Olariu, şapte badmintonişti de pe malurile Begăi în căutarea medaliilor în sala „Siderurgistul”.

Epicentrul badmintonului naţional va fi în weekend în estul ţării, căci şi Oneştiul va găzdui o etapă de Campionat Naţional juvenil, „Cupa Tinerelor Speranţe” la categoriile U9 şi U13, unde vor fi aliniaţi Vlăduţ Dehelean respectiv Paul Haranguş. Nici în Timiş nu se va sta, „Cupa 1 Iunie” reprezentând un turneu de casă al grupării locale CSM, iar sâmbătă 31 mai desfăşurându-se la Moşniţa un concurs demonstrativ pentru elevii localnici, cu participarea legitimaţilor de 11-13 ani ai CSM-ului timişorean.

Ca rezultate recente, proaspăt este triumful Andrei Olariu la Cupa României U17, găzduită în weekend de sala CSŞ6 din Bucureşti, unde timişorenii s-au reîntâlnit cu un om de sport de pe malurile Begăi, Dezideriu Blaier, fost director al CSŞ1 Timişoara, care a oficiat ceremonia de decernare a premiilor.

Capitol la care Andra Olariu a excelat, locul 1 la simplu şi dublu mixt, în pereche cu Collins Filimon, de la gazda CSŞ6, dar şi locul 3 la dublu fete, cu Mădălina Ilie, tot de la bucureşteni.

Triumfurile Andrei vin ca o completare la recentele sale clasări pe podium, tot luna aceasta, la Cupa României la Tineret, găzduită de Oneşti în sala Polivalentă „Nadia Comăneci”, unde Andreas Thiel a intrat între primii 8 la simplu băieţi, iar ea a încheiat pe 3 la simplu fete, depăşită de Adelina Marin, respectiv a jucat finala la dublu feminin, cu Cătălina Simionescu (CSU Galaţi).

Tot în această lună CSM Timişoara s-a aliniat la Campionatul Naţional U19, obţinând locul 3 pe echipe, în alcătuirea Eduard Dusnoki, Paul Haranguş, Daniel Popescu şi Andrei Tănase (împrumutat de la CSŞ Oneşti), respectiv Andra Olariu, Ariana Prodan şi Alexandra Hărănguş.

În aceeaşi întrecere, Eduard Dusnoki s-a clasat pe locul 3 la simplu băieţi iar cu Tănase pe aceeaşi poziţie la dublu, locul 2 revenindu-i Andrei Olariu, depăşită cu 0-2 în finală  de Adelina Marin (CS Bacău), dar şi la dublu fete, împreună cu Ariana Prodan, precum şi cu Cosmin Panfil (CS Galaţi) la dublu mixt. Şi încă un loc 3 bănăţean la dublu mixt, Dusnoki – Prodan.

În fine, o fructuoasă participare pentru Daniel Popescu în etapa de Campionat Naţional dotată cu „Cupa Prietenii Badmintonului”, la categoria 15 ani, timişoreanul de la CSM clasându-se de 3 ori pe podium în întrecerile open de la Şcoala Generală 99 din Bucureşti, unde reprezentantele din Republica Moldova au acaparat finala la simplu fete.

Daniel Popescu a obţinut locul 3 la simplu băieţi şi locul 2 la dublu, cu Andrei Badea, precum şi la mixt, cu Maria Duţu (CSŞ6 Bucureşti), învinşi fiind de un cuplu moldovean.

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = patruzeci doi

 


Ultimele articole din categoria Badminton: