Andra Olariu locul 2, Daniel Popescu pe 5 în finalele şcolare

Andra Olariu, care învaţă la Liceul Nikolaus Lenau, în clasa a VII-a, iar la băieţi Daniel Popescu, elev în clasa a V-a la Şcoala Generală nr. 16 „Take Ionescu”, au obţinut locul 2 respectiv 5 în etapa finală la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la Badminton pentru sistemul gimnazial, care a avut loc zilele trecute la Alexandria, în judeţul Teleorman, cu participarea a reprezentanţi din 25 de judeţe.

Andra Olariu a avut în setul secund două mingi de set la 20-18 însă a fost egalată şi a pierdut cu 21-23, cedînd astfel în finala contra reprezentantei judeţului Bacău, Adelina Marin, în două seturi. Daniel Ionuţ Popescu a obţinut la rîndul său un rezultat meritoriu, ţinînd cont de faptul că sportivii clasaţi pe primele 4 locuri sunt elevi în clasa a VIII-a. Delegatia judeţului Timiş a fost întregită de profesorul Virgil Sturza, de la Şcoala Generală numărul 16 „Take Ionescu” din Timişoara, respectiv inginerul Alin Popescu, un badmintonist amator şi tată al lui Daniel Ionuţ, care ne-a punctat succint reperele traiectoriilor unei veritabile familii de badmintonişti.

„Daniel a început să practice badminton încă din clasa I, de 4 ani, şi este legitimat la secţia de badminton a CSS1 Timişoara. A mers de mic, atunci cînd l-a văzut pe fratele său practicînd acest frumos sport, şi a prins plăcerea. Daniel va împlini 12 ani în luna decembrie iar fratele său mai mare, Călin Popescu, are 18 ani şi doreşte să urmeze Calculatoarele. Daniel s-a clasat pe podium la categoria de vîrstă sub 11 ani, locul 3 la Campionatul Naţional din anul 2010, şi încearcă să-i calce pe urme lui Călin, care a început badmintonul pe cînd era în clasa I, în anul 2000, şi a devenit în timp campion naţional de juniori al României, vicecampion naţional de dublu, făcînd pereche cu Andreas Niemersheim. La această competiţie, Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, Călin a cîştigat locul I. Din păcate a abandonat cel puţin pentru moment badmintonul, în anul 2010…”, ne-a spus Alin Popescu, un amator de sport care a practicat tenis de cîmp şi fotbal, jucînd în Campionatul Judeţean Timiş, şi care din anul 2001 a îmbrăţişat acest al doilea sport la fileu. „Mai dau o mînă de ajutor familiei badmintonului local pe partea logistică” dar nu numai atît, Alin Popescu participînd cu succes în acest an la competiţii găzduite la Timişoara, în sala Banu Sport, respectiv Deva, la „Cupa de Primăvară”, impunîndu-se la simplu şi dublu în întreceri ale amatorilor. Ca rezultate înregistrate anul trecut, Alin Popescu a triumfat în 2011 la Campionatul Naţional de seniori, amatori şi veterani, în proba de dublu, cu Valentin Maier, ocupînd totodată locul secund la veterani, întrecerile disputîndu-se pe categorii de vîrstă din 5 în 5 ani.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport de masă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = saptezeci doi

 


Ultimele articole din categoria Badminton: