Andreas Thiel (CSM Timișoara), campion național la U23

Gazdele gălățene de la CSU au luat partea leului în cele 5 finale la aur ale ediției din acest an a Campionatului Național de badminton sub egida FRB rezervat categoriei de vârstă sub 23 de ani, câștigând toate cele 3 probe de dublu pe mâna a 4 sportivi în ultime acte cu oponenți de la grupări din Bacău și București, pe când la dublu feminin s-au duelat colege de la Sportul Studențesc iar în general clasările pe podium în întregul concurs au aparținut performerilor din capitală respectiv din Moldova, din Bacău, Iași și Moldova, însă în toată această dominație estică întrecerea de simplu masculin a fost adjudecată de Andreas Thiel, de la CSM Timișoara.

 

Badmintonistul timișorean este noul campion național pe anul 2017 al categoriei de vârstă sub 23 de ani, Thiel câștigând la Dunăre finala pentru locul I a probei de simplu masculin jucată cu Matei Droancă de la CS Știința Bacău, în cadrul competiției Campionatului Național U23, găzduită în ultima decadă a acestei luni la Galați.

Thiel și tineri din Moldova au intrat în lupta pentru medalii la simplu băieți, bronzul fiind adjudecat de Vladimir Leadavschi de la CS Politehnica Iași iar din partea gazdelor Ștefan Constandache (CSU Galați).

Favoritul numărul 2 Andreas Thiel și-a ținut în general la oarecare distanță oponenții din proba de simplu băieți, trecând pe rând de Mihai Voicu cu 21-17, 21-14, de Cosmin Panfil tot cu 2-0 la seturi, la 15 respectiv 14, în semifinale de Ștefan Constandache la 14 și 15 iar în ultimul act de favoritul numărul 1 Matei Droancă tot cu 2-0, la 15.

La simplu fete, dominație totală a bucureștencelor de la Sportul Studențesc, care au acaparat tot podiumul, în ordinea:

 1. Ioana Grecea (Sportul Studențesc București)
 2. Luiza Milu (Sportul Studențesc București)
 3. Loredana Lungu (Sportul Studențesc București) și Mădălina Ilie (Sportul Studențesc București)

Iar la dublu, fără excepție, triumfuri ale gazdelor, gălățenii Cătălina Simionescu și Radu Rusu cucerind câte două medalii de aur fiecare, pe când Matei Droancă a pierdut toate cele 3 finale disputate, alegându-se cu tot atâtea medalii de argint, în vreme ce Ioana Grecea cu două…

Dublu feminin:

 1. Irina Călin / Cătălina Simionescu (CSU Galati)
 2. Maria Duțu / Ioana Grecea (CSȘ6 București & Sportul Studențesc București)
 3. Loredana Lungu / Luiza Milu (Sportul Studențesc București)

Dublu masculin:

 1. Cosmin Panfil / Radu Rusu (CSU Galați)
 2. Matei Droancă / Cătălin Ionașcu (CS Știința Bacău)
 3. Alexandru Cucu / Florentin Gîscă (CSȘ 6 București) și Vitalie Izbas / Vladimir Leadavschi (CS Politehnica Iași)

Dublu mixt:

 1. Radu Rusu / Cătălina Simionescu (CSU Galați)
 2. Matei Droancă / Ioana Grecea (CS Știința Bacău & Sportul Studențesc București)
 3. Vladimir Leadavschi / Irina Călin (CS Politehnica Iași & CSU Galați) și Mihai Grosu / Mădălina Ilie (Sportul Studențesc București).

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 3

 


Ultimele articole din categoria Badminton: