Animona Huţu, înaintea „Internaţionalelor României”, peste două săptămâni: „Avem totodată în plan să organizăm Campionatele Internaţionale de Juniori ale României şi Timişoara este o opţiune deschisă, căci avem experienţa organizării unor turnee”

Consolidată în ceea ce priveşte organizarea „Internaţionalelor României”, care îşi vor derula cea de-a 9-a ediţie cu începere peste două săptămâni, Timişoara vizează şi punerea pe roate a unei alte competiţii cu conotaţii internaţionale, dar la nivel juvenil. Iar sprijinul s-ar putea dovedi a fi adecvat, prin prisma semnelor din 2013…

„Cred că există o deschidere a autorităţilor locale, care s-a resimţit şi în 2013, când am avut uşile deschise să promovăm badmintonul. E motivul pentru care în 2013 am organizat fie Campionatul Naţional U19 şi de Seniori şi Tineret la finele lui noiembrie, fie mai mari concursuri de copii şi amatori, dintre care unii vor să se alăture competiţiilor oficiale ale Federaţiei Române de Badminton, creîndu-se o ligă secundă, în care să aibă clasamentele lor, cu favoriţii lor, nu la nivel de performanţă dar cu siguranţă în favoarea unui mod de viaţă sănătos şi ca un model de urmat pentru copii”, a spus Animona Huţu, preşedintele F.R. Badminton, în conferinţa de presă organizată astăzi, anticipând „Internaţionalele României”.

Am obţinut de la autorităţi atât cât meritam până acum, nu putem pretinde mai mult, şi acum avem şi susţinerea lor când organizăm Internaţionalele României prin găzduirea în sala Constantin Jude, care ar putea să nu fie unicul organizat în 2014 în această incintă: Campionatul Naţional s-ar putea desfăşura în aceeaşi sală. Avem totodată în plan să organizăm Campionatele Internaţionale de Juniori ale României  şi Timişoara este o opţiune deschisă, căci avem experienţa organizării unor turnee internaţionale de juniori şi avem componenţi, un lot care promite. Andra Olariu a devenit campioană naţională la 15 ani, noi sperăm să-şi revină cât mai curând, ea a urcat pe locul 134 în ierarhia Campionatului Mondial de juniori; Filimon Collins, un sportiv de 16 ani din Bucureşti, pe locul 3 la Campionatul Naţional de seniori şi pe 57 la Campionatul Mondial de juniori, cu şanse de a ajunge la Jocurile Olimpice de Tineret din China. Sunt tineri de perspectivă, care merită să ajungă în atenţia publicului şi credem că, prin această generaţie, există posibilitatea unor Campionate Internaţionale de Juniori ale României, la Timişoara”, a explicat Animona Huţu, preşedintele FRB, subliniind că „încercăm să facem paşii corecţi, cu un management sportiv corespunzător şi ca pregătire a sportivilor, pentru a-i îndruma spre marea performanţă. Esenţial este ca ei să participe la cât mai multe competiţii internaţionale iar în acest sens lotul de U17 al României nu va fi prezent la Internaţionalele de la Timişoara, aliniindu-se în 15 martie la Campionatul European U17 de la Ankara, pe echipe şi individual”.  

„Deşi numărul badmintoniştilor legitimaţi în cadrul FR Badminton este de circa doar 350 de sportivi, preşedintele Huţu a subliniat că „numărul practicanţilor e cu certitudine mult mai mare, datorită amatorilor. Numărul de legitimaţi nu reflectă realitatea, cel al practicanţilor fiind mult mai mare, însă din raţiuni economice, pentru a avea cheltuieli mai reduse, cluburile din ţară legitimează doar badmintoniştii cu care se prezintă la competiţiile naţionale. Este preocuparea noastră ca numărul legitimaţilor şi al practicanţilor să crească, dar la ora actuală joacă badminton în România peste 2.000 de copii şi sperăm ca în 2014, pe lângă întrecerile locale, să reuşim să organizăm şi unele regionale, iar la vară unul naţional, plus tabere de vară pentru copii. Încercăm să aplicăm ceea ce au făcut alţii bine în străinătate şi să atragem noi copii spre joc”, a mai spus Animona Huţu.

„Un câştig sunt taberele, şi noi am găzduit două la Timişoara, în care au activat şi un antrenor chinez şi o daneză, care ne-au instruit şi pe noi, antrenorii. Suntem poate singurul centru badmintonistic din România care ne-am axat de-a lungul timpului pe colaborări bilaterale, inclusiv cu un club campion naţional pe-atunci în vechea RDG, experienţă de care au beneficiat şi Florentin Banu, Nicuşor Vintilă, fetele acestea două, Corina şi Animona, şi am avut parteneriate şi cu cluburi din Austria, Serbia, Ungaria sau Bulgaria, care ne erau pe-atunci de folos, cât nu puteam să ieşim în vest…”, a mai explicat antrenorul Ştefan Nyari.

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: