Timişoara, gazda Romanian International 2013, bastion al badmintonului. Animona Huţu, preşedintele F.R. Badminton: „Avem la ora actuală 9 şcoli cu care am semnat. Vom semna şi cu a zecea”

România are şansa să ajungă măcar într-o finală a Internaţionalelor de Badminton din această săptămînă, conform spuselor directorului de concurs Florin Posteucă, timişoreanul fost multiplu campion naţional de seniori, cu ocazia conferinţei de presă găzduite de organizatori astăzi, la Hotel Timişoara.

Timişoara, oraş gazdă între 14 şi 17 martie pentru competiţia de badminton din cadrul Circuitului European, Badminton Europe, la Sala Banu Sport, organizează cu această ocazie cel mai mare eveniment sportiv din cursul unui întreg an de competiţii, iar preambulul acestei întreceri a fost oferit de explicaţiile celor care se îngijesc de bunul mers al concursului, în frunte cu preşedintele Federaţiei Române de Badminton, Animona Huţu, la rîndul ei o timişoreancă.

F.R. Badminton organizează Internaționalele României, Li-Ning Romanian International 2013, ediţia a opta, în care concurează jucători din 33 de țări de pe cinci continente. Chiar dacă se referă la circuitul european, nu este însă o competiţie care să se restrîngă la acest nivel continental, ci participanţii sunt şi din alte naţiuni din afara continentului nostru. Premiile sunt în valoare de 5.000 euro iar lupta se anunţă a fi una strînsă între cei 170 de sportivi înscrişi.

Orașul de pe malul Begăi fiind primul din ţară unde a fost înființat un club de badminton, speranţele organizatorilor sunt ca prin găzduirea acestei întreceri internaţionale Timişoara să-şi legitimeze o dată în plus calitatea de bastion al acestui sport în România şi să contribzuie implicit la obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană.

Iar România are şi aşteptări în ceea ce priveşte rezultatele la acest campionat internaţional. „Cele mai mari şanse le avem la dublu fete. Acum avem şanse să ajungem în finale”, a declarat Florin Posteucă, multiplu campion național la badminton.

Mai mult, în paralel cu activităţile competiţionale, badmintonul începe să fie din ce în ce mai promovat de către timișoreni în cadrul unităților de învățământ, iar programul de a introduce badmintonul în școli prinde rădăcini. „Avem la ora actuală nouă școli cu care am semnat. Vom semna si cu a zecea”, a declarat Animona Huţu, președintele Federației Române de Badminton.

Cu ocazia competiţiei se va desfășura şi un concurs de fotografie sportivă, unde sunt premiate cele mai bune clişee. Concursul are două secțiuni separate, una care se adresează fotografilor profesionişti, iar una pentru fotografii amatori, fotografiile trebuind făcute pe parcursul turneului.

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: