Avarie, frig bocnă în sala de sport, 7 zile pierdute în pregătiri și o întrecere în pericol. Badmintonul timișorean, pradă neglijenței față de infrastructura sportivă locală

Zeci de copii din grupele de inițiere și începători ale badmintonului timișorean au ratat complet zile bune din startul antrenamentelor din noul an datorită unei avarii a instalației termice deservind sala de sport a Colegiului Tehnic ”Regele Ferdinand I”, loc de pregătire în sportul la fileu, iar dat fiind absența unei intervenții prompte și adecvate pentru înlăturarea deficiențelor s-a ajuns ca neplăcuta situație să se tărăgăneze și în cea de-a doua săptămână de activitate, practic suspendată, periclitând implicit și derularea în week-end a ediției din acest an a fazei județene Timiș din Olimpiada Națională a Sportului Școlar la badminton, găzduită conform tradiției în incinta cu pricina, la start cu un număr însemnat de elevi reprezentând echipe ale unităților de învățământ din Timișoara și din județ.

12289738_10205342285692244_2279880370276032203_n

Badmintonul juvenil local, în așteptare și tras pe dreapta în primele zile din 2017, fără a putea demara antrenamentele, conform obiceiului, din cea de-a doua săptămână a noului an, totul datorându-se unei avarii ce nu și-a găsit rezolvarea nici până în ziua de astăzi.

Cei din lumea badmintonului au descoperit la ora reluării antrenamentelor, în 8 ianuarie, că instalația de încălzire a sălii de sport a Colegiului Tehnic ”Regele Ferdinand I” devenise peste sărbători doar un ornament nefuncțional, frigul din incintă făcând imposibilă derularea activității. În consecință, s-au pierdut deja primele 5 zile pe săptămână de antrenamente din noul an dar și alte două din săptămâna în curs, având de suferit aproape 50 de copii din grupele de inițiere și începători, de fapt și cei mai entuziaști în a intra din nou pe teren pentru deprinderea tainelor badmintonului, însă data reluării pregătirilor rămâne și pe mai departe sub semnul incertitudinii, în lipsa remedierii defecțiunii.

Întreruperea curentului electric într-o pană survenită recent aproape o jumătate de zi a indus complicații rețelei de termoficare, cu consecințe ce n-au fost complet înlăturate. Implicit, caloriferele din sala de sport sunt bocnă iar incinta și mai și, existând în cazul unui nou ger chiar și riscul de a împărtăși împreună cu instalațiile din grupurile sanitare soarta conductelor exterioare ce n-au făcut față condițiilor climaterice din ultima vreme, pe fondul neglijenței legate de lipsa de prevenție, robinetele de golire avându-și rolul lor în cazuri de îngheț.

Mentenanța și buna funcționare a instalațiilor este în grija unei companii angajate contractual cu Municipalitatea Timișoara.

Situația de la sala de sport a Colegiului Tehnic Regele Ferdinand I îngroașă așadar dosarul pagubelor legate de lăsarea de izbeliște a infrastructurii sportive din Timișoara, tot mai văduvită de o atenție adecvată și dând rateuri care mai de care.

Competiția programată în week-end ar putea avea totuși loc, în cazul strămutării sale într-o altă sală, o rezolvare favorabilă fiind de așteptat în condițiile în care în întrecerea de badminton sunt așteptați elevi și eleve din ciclul gimnazial de la școli din Timișoara și județ, tradiționalul concurs fiind cu profil individual și pe echipe ale unităților de învățământ alcătuite din câte 3 băieți și fete.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: