Cea de-a XVII-a ediție a Internaționalelor de badminton ale României, din circuitul european, de joi în Sala ”Constantin Jude”

Ediția de anul acesta a Internaționalelor de badminton ale României va cuprinde un moment de mare însemnătate, ceremonia de acordare a Înaltului Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României. 2017 Romanian International Badminton Championships reprezintă a 17-a ediție a competiției, care va avea loc în perioada 25-28 mai la Timișoara, în Sala ”Constantin Jude”, cu participarea a 130 de jucători din 30 de țări. Întrecere cu tradiție, cuprinsă atât în Circuitul European de Badminton, cât și în calendarul Badminton World Federation, concursul punctează în clasamentul mondial de badminton și implicit în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice, reprezentând cel mai mare eveniment sportiv de regularitate al anului găzduit de capitala Banatului.

”Pentru noi, această recunoaștere este o mândrie, o onoare și o bucurie pe care dorim să o împărtășim tuturor celor care cred în valori precum performanță, muncă și dedicare”, a declarat președinta Federației Române de Badminton, timișoreanca Animona Huțu. Ceremonia oficială va avea loc în data de 28 mai, în jurul orei 11, în Sala ”Constantin Jude”, printre personalitățile care și-au anunțat prezența fiind și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Competiția din circuitul continental Badminton Europe are drept capi de serie sportivi din Bulgaria și Spania în probele de simplu, singurele care prevăd și calificări, respectiv din Italia și Republica Cehă în cele de dublu. Totodată, România va fi reprezentată de cei mai valoroși jucători ai momentului, printre care Collins Filimon, Ioana Grecea, Maria Duțu, Luiza Milu, Loredana Lungu, unii dintre cei 25 de badmintoniști autohtoni înscriși la start fiind componenți ai grupărilor timișorene.

Bulgarul Ivan Rusev este capul de serie al întrecerii de simplu masculin iar Clara Azurmendi, din Spania, favorită numărul 1 în proba de simplu feminin, în vreme ce capi de serie ai concursurilor de dublu sunt italienii Lukas Osele și Kevin Strobl la băieți, cehoaicele Tereza Svabikova și Katerina Tomalova la fete iar Silvia Garino și Kevin Strobl, din Italia, la dublu mixt.

Aproape o cincime dintre competitorii înscriși la ediția din acest an a Internaționalelor României sunt sportivi români, unii de la grupări de pe malurile Begăi.

Collins Filimon și Mircea Vasiu sunt badmintoniști legitimați la secția de profil a Universității de Vest din Timișoara, reprezentată și în probele sexului frumos de Emanuela Avrămuț, Florentina Constantinescu, care revine cu această ocazie în concursul internațional de pe malurile Begăi, la dublu mixt în pereche cu Cătălin Ionașcu, respectiv Maria Alexandra Duțu, cu dublă legitimare la CSȘ6 București, pentru care joacă la juniori, respectiv UVT, la seniori.

O remarcă în plus în privința Mariei Alexandra Duțu, medaliată anul acesta în întreceri de Cupa Mondială de juniori dar și una la nivelul seniorilor, situată pe poziția a 23-a în ierarhia mondială juvenilă de dublu, categorie la care principalele rezultate le-a obținut în echipă cu Ioana Grecea de la Sportul Studențesc. Astfel, se remarcă un loc 3 la Hellas Junior, o finală la Italian Junior și chiar un triumf la Internaționalele de Juniori ale Israelului, plus alte medalii de bronz, în Ungaria respectiv în Cipru, în acest ultim caz în făcând pereche cu Vlada Gynga, din Republica Moldova.

Partenerele de dublu Maria Alexandra Duțu și Ioana Grecea dețin clasări foarte bune în circuitul continental sub 17 ani, obiectivul devenind implicit o medalie europeană la campionatul de profil U17 din luna noiembrie, Grecea ocupând actualmente locul 5 la dublu fete respectiv 7 la simplu iar Duțu poziția a șasea la dublu în clasamentul continental al categoriei de vârstă.

Badmintonul local va mai fi reprezentat la întrecerea ce începe joi de Florin Forton, frații Alexandra și Paul Hărănguș, Daniel Popescu, surorile Alexandra și Cristina Soare, Diana Stroie și Andreas Thiel, cu toții de la CSM Timișoara.

Competiția anuală pusă în scenă în Sala ”Constantin Jude” de Federația Română de Badminton programează joi ziua inaugurală de întreceri, care se vor desfășura între orele 13 și 20, vineri programul fiind de la 9 la ora 19, sâmbăta de la 10 la 18 – dedicat sferturilor și semifinalelor, iar duminică între 10 și ora 14,00 – finalele.

Forul federal de profil are ca parteneri în organizarea evenimentului Primăria Municipiului Timișoara, DJST Timiș, Universitatea de Vest Timișoara, Ministerul Tineretului și Sportului și FM Logistic, iar competiția se prezintă prin a susține proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Badminton: