Collins Valentine Filimon (UVT), locul 1 în Cupa României Seniori Elite, la simplu și dublu, cu Florin Posteucă. Mai multe medalii timișorene la Bacău dar și transferuri la UVT

Collins Valentine Filimon, tânărul bucureștean multiplu medaliat care anul trecut s-a transferat la nou înființata secție de badminton în plin avânt la CS Universitatea de Vest Timișoara, a cucerit medaliile de aur în două dintre cele 5 probe derulate în acest week-end în sala polivalentă din Bacău, la fileul Cupei României Seniori Elite. Longilinul sportiv impunându-se deja între seniori a triumfat la simplu masculin dar și în finala de dublu băieți, cu nimeni altul decât multiplul ex-campion național timișorean Florin Posteucă. Însă cu noi achiziții peste iarnă în efectiv, UVT a strâns și mai multe medalii pe malurile Bistriței.

Collins Valentine Filimon

Collins Valentine Filimon

Collins Valentine Filimon și-a valorificat statutul de principal favorit al probei de simplu a băieților, câștigând astăzi după 11 și finala, cu Robert Ciobotaru, favorit numărul 2, pe seturi 2-1 (21-16, 13-21, 21-14), în nu mai puțin de 56 de minute de joc.

Câștigătorul lansat de școala de badminton bucureșteană și achiziționat anul trecut de UVT, după împlinirea majoratului, a dominat clar fazele premergătoare finalei în proba individuală masculină, trecând pe rând cu 21-2, 21-4 de Eduard Marius Ică, cu 21-6, 21-4 de George Constantinescu respectiv pe seturi la 11 și 10 de Daniel Cojocaru, favorit numărul 3.

Collins Valentine Filimon nu s-a rezumat în Moldova doar la câștigarea probei de simplu, învingând și la dublu băieți, cu Florin Posteucă, inginerul și managerul timișorean multiplu fost campion al României căruia i-a fost încredințată coordonarea grupării la fileu din cadrul clubului Universității de Vest. Cei doi, într-o împletire de dinamism tineresc și experiență de concurs, au trecut tot astăzi în finală cu 2-0 (-12, -10) de George Constantinescu și Mihai Grosu, favoriți numărul 2, după ce în semifinale dispuneau de principalii favoriți ai probei, Robert Ciobotaru și Daniel Cojocaru, de la 0-1 la seturi: 14-21, 21-16, 21-18. Componenții celor de la UVT, triumfători fără a fi capi de serie, după ce în prealabil mai treceau și la 11 respectiv 12 de perechea Hîncu – Tudor și la 11 respectiv 9 de echipa Cristea – Mercaș.

Cum UVT a izbutit alte diverse transferuri în această iarnă, după ce anul trecut îl coopta în ”primul val” pe Valentine Filimon, timișorenii s-au ales și cu alte medalii la Bacău.

Florentina Constantinescu, campioana națională la dublu feminin și dublu mixt, s-a transferat de la Sportul Studențesc la UVT Timișoara, în vreme ce Maria Duțu, de la CSȘ 6 București, are dublă legitimare la UVT, pentru care joacă în competițiile de seniori, fiind cea care înregistrează bune rezultate la dublu fete cu Ioana Grecea, actualmente e la Sportul Studențesc. Ar mai fi și alte achiziții ale ”universitarilor”, acestea evidențiindu-se drept cele mai relevante pentru cei de pe Bega, cu o mențiune și dinspre categorii dintre cele mai mici, Vlad Dehelean, ex-campion național la U9, transferându-se și el de la CSM Timișoara la UVT.

De unde și prezența galben-albaștrilor în toate semifinalele de la Cupa României Seniori Elite, pusă în scenă de F.R. Badminton și gazda CS Știința Bacău, cu toate cele 5 probe posibile, de simpu și dublu pentru ambele sexe, respectiv dublu mixt, competiția mai având și o componentă juvenilă sub forma Memorialului Lepădatu la U11, în concursuri de simplu, pentru elevi și eleve. În total, 86 de jucători reuniți pe malurile Bistriței, cu peste 110 înscrieri, cei mai mulți aliniindu-se în întrecerile celor mici, 29 la masculin și 21 la fete, tot 21 începând și la băieții seniori din ”Elite”.

În celelalte finale ale seniorilor, la simplu fete, Ioana Grecea – Adelina Marin 2-1 (22-20, 18-21, 26-24) într-un ultim act al favoritelor 1 și 2, la dublu fete Florentina Constantinescu & Alexandra Milon (favorite numărul 1) – Ioana Grecea & Maria Duțu 2-0 (-15, -9), iar la dublu mixt Robert Ciobotaru & Florentina Constantinescu (favoriți numărul 1) – Daniel Cojocaru & Alexandra Milon (favoriți 2) 2-1 (21-12, 23-25, 21-16), după o oră și 12 minute de joc.

În totalul celor 64 de meciuri de sâmbătă s-au numărat și finalele la U11, timișoreanul Vlad Dehelean, ca favorit numărul 1, pierzând aurul la 7 și 10 cu Luca Pandele, favorit numărul 2, pe când la fete s-a impus Laura Constantin, favorită numărul 1, la 20 și 11 cu Denisa Muscalu, urmate pe podium, pe 3, din Timișoara, de Cristina Sîrbu dar și Tania Ichim, favorită numărul 3.

Vineri, în ziua inaugurală a întrecerilor, se jucau chiar 72 de partide, Dehelean urcând în finală după 6 victorii fără vreun set pierdut, inclusiv în semifinala cu Andrei Alexandru Culea, favorit numărul 3, tot pe locul 3 urcând la U11-băieți și David Sinculeț.

Au fost așadar peste 140 de partide în 3 zile, cu cele cinci finale de seniori astăzi spre prânz, de notat fiind că de la CSM Timișoara surorile Andra și Sonia Olariu au lipsit de la această competiție.

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: