Corina Dan, antrenor la CSM Timișoara, aleasa Badminton Europe la forumul International Federations Women in Leadership, organizat de CIO la Lausanne

Comitetul Internațional Olimpic a organizat luna aceasta la Lausanne cea de-a doua ediție a forumului federațiilor internaționale ”Femei Lider”, cu participarea a peste 65 de reprezentante ale federațiilor naționale și internaționale, a comitetelor olimpice naționale și alte experte. N-au lipsit de la eveniment nici exponentele badmintonului, una la nivel global, din partea Badminton World Federation, Sharon Springer, ca manager de resurse educaționale, iar alta la nivel continental, ca reprezentantă Badminton Europe în Elveția, inginer Corina Dan, timișoreanca implicată de peste 3 decenii în badmintonul local, național și internațional, actualmente antrenor la CSM Timișoara.

O postură cu atât mai onorantă pentru Corina Dan dar și pentru întregul sport local și badminton autohton cu cât timișoreanca a reprezentat Badminton Europe la forumul internațional, reunind exponente a nenumărate discipline olimpice, cu ocazia împlinirii în acest an a jumătate de secol de activitate a organizației guvernând jocul la fileu pe bătrânul continent: 1967-2017.

Portalul oficial al forului continental, badmintoneurope.com, a publicat un articol pe marginea forumului organizat de C.I.O. în Elveția cu participarea însuși președintelui Thomas Bach, relevând implicarea sportului la fileu în evenimentul sub genericul #BeBoldForChange prin reprezentarea organismului european de către fostul său director de comunicare, Corina Dan.

Președintele federal Animona Huțu (stânga), Rodica Hărănguș și Corina Dan, trio organizatoric timișorean

Președintele federal Animona Huțu (stânga), Rodica Hărănguș și Corina Dan (dreapta), trio organizatoric local al Internaționalelor României de la Timișoara

 

În conținut, timișoreanca este descrisă drept o extrem de pasionată iubitoare de badminton încă de la primele meciuri jucate la fileu pe plan local, în 1984, după care a contribuit în timp în mai multe capacități comunității acestei ramuri, ca administrator, antrenor de copii și juniori sau organizator de turnee, dar și ca secretar general al comitetului badmintonului balcanic, între 1992 și 1996, în cadrul Federației Române de Badminton între 1996 și 2014 sau ca membru al consiliului Badminton Europe, în perioada 2008-2014. Se mai reamintește și că Dan a fost totodată implicată în cursul activității sale la Badminton Europe în grupurile de lucru ”Development & Women in Badminton”, legate de dezvoltarea ramurii și femeile în badminton, și cunoscute la ora actuală sub forma comisiei ”Femei în Badminton”.

Corina Dan a fost într-adevăr mereu activ implicată peste ani în dezvoltarea badmintonului local și nu numai, ca mână dreaptă a mentorului Ștefan Nyari, antrenorul încă în activitate de care se leagă selecția, creșterea și lansarea atâtor performante generații de sportivi la fileu de pe malurile Begăi. Amândoi într-un suflet, fapt valabil și săptămâna aceasta, în pregătirea proximei participări a bănățenilor la o competiție la nivel național, programată spre sfârșitul săptămânii, la nivelul de vârstă sub 15 ani, la București, unde se vor alinia atât cei din ”pepiniera” de la CSM Timișoara, cât și cei din secția mai nou lansată în cadrul Universității de Vest. Anecdotic, dat fiind greva din domeniul feroviar, deplasarea spre capitală s-a efectuat în acest caz cu autocarul, ca o schimbare de plan de ultim moment, forțată de împrejurări. Tot zilele viitoare va concura din Timișoara și Daniel Popescu, la nivel balcanic, sub ”tricolor”.

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: